Home / Funny / 15 nem nyilvánvaló tény Ausztráliáról azok számára, akik azt hiszik, hogy mindent tudnak erről az országról

15 nem nyilvánvaló tény Ausztráliáról azok számára, akik azt hiszik, hogy mindent tudnak erről az országról

Ausztrália olyan ország, ahol kétszer több juh van, mint ember és másfélszer több kenguru, mint juh. Olyan sok strand van, hogy ha minden nap meglátogat egy újat, akkor 15 év múlva csak a felét látogatta meg. Kíváncsi vagy? Már megdöbbentünk, de a legérdekesebb tények Ausztrálázsiáról ebben a cikkben találhatók.

Sajnos, senki Bright Side nem volt Ausztráliában, így míg mi volt, hogy ezt a cikket, elkezdtük igazán sajnálom érte. Ez egy lenyűgöző ország, ahol galambok helyett papagájok vannak, amelyek ugyanolyan nyugodtak, mint a jamaikaiak, de élettartamuk magasabb, mint Európában. Itt van egy lista a tények, hogy lehet, hogy nem tud az országról, de hasznos, ha valaha is tervezi, hogy oda. És ha nem tervezi, hogy meglátogatja a közeljövőben, legalább képes lesz megmutatni tudását!

15. Ausztráliában szinte minden meg akar ölni.

15 Non-Obvious Facts About Australia for Those Who Think They Know Everything About This Country
© DFENS3000 / twitter
Ez Ausztrália egy fotón összefoglalva. De még a vad kutyák, mérgező kígyók és cápák sem hasonlíthatók össze az első számú ellenséggel, a nappal. A helyiek Austrailia-ban nagyon félnek a naptól. Az UV-index itt 10-szer magasabb, mint Európában, ami azt jelenti, hogy egy 30 perces séta után a nap alatt leéghet, vagy ami még rosszabb, bőrrákot kaphat.

És itt van még néhány “szép” dolog, amit Ausztráliában láthat:

15 Non-Obvious Facts About Australia for Those Who Think They Know Everything About This Country
© imgur

Egy elmosódott, óriási medúza, ami haldoklik

15 Non-Obvious Facts About Australia for Those Who Think They Know Everything About This Country
© HelénaPauley

Egy piton denevért eszik

15 Non-Obvious Facts About Australia for Those Who Think They Know Everything About This Country
© imgur

Ezek az óriás patkórákok egy fiú körül

14. Több hó van az ausztrál hegyekben, mint Svájcban.

15 Non-Obvious Facts About Australia for Those Who Think They Know Everything About This Country
© craftymethod / reddit

Sidney-ben utoljára 1836-ban láttak havat, de vannak helyek, ahol minden évbenhavazik . Az ausztrál Alpok megy keresztül Új-Dél-Wales és Victoria. A síelési szezon itt júniustól októberig tart, ahol szinte mindig van elég hó.

13. Az UGG csizma szülőhelye

Az amerikaiak voltak az elsők, akik szabadalmaztatták az UGG márkát, de ezeknek a csizmáknak a származási országa valójában Ausztrália. A gazdák és a parasztok a 20. század eleje óta viselik őket. És most az ilyen csizmákat kívül és belül is viselik. Miért belül? Mivel a házak nagyon hidegek, így amikor kint hideg van, a csizma segíthet melegen tartani.

12. Egyes utak Ausztráliában olyan hosszúak és unalmasak, hogy a táblák ott vannak, hogy szórakoztassák a járművezetőket.

11. Ausztrália minden negyedik állampolgára bevándorló.

A statisztikák szerint az ausztrálok28,5% -a külföldön született. Többnyire Nagy-Britanniából, Új-Zélandról és sok kínából és Indiából származó bevándorló jön ide.

10. A szociális támogatás szintje itt nagyon magas.

Ha van egy nagy család négy vagy akár öt gyermek, akkor kaphat támogatást, hogy valóban hagyja abba a munkát. A támogatást fizető szervezet a 16 évesnél fiatalabb és néha még 19 éves gyermekek számára is megteszi.

9. Szinte minden parkban vannak grillező helyek.

Szinte minden parkban ingyenes elektromos vagy gáz grillkályhák vannak steakek, kolbászok és más finom ételek főzésére. Az ausztrálok szeretik a piknikeket, és még jobban szeretik a tenger gyümölcseit. Szeretik a garnélarákot, az osztrigát és a homárt sütni.

8. Ausztrália az óriás szobrok országa.

15 Non-Obvious Facts About Australia for Those Who Think They Know Everything About This Country
© rebecca_greenland_mta / instagram, © savvy_suitcase18 / instagram, © simonj74 / instagram, © karends1101 / instagram

150 óriás szobor van szerte az országban. Ezek úgynevezett turisztikai csapdák. Az utak mentén elhelyezett hatalmas állatszobrok, élelmiszerek és más különböző tárgyak felhívják a turisták figyelmét, akik ezekre a helyekre szeretnének utazni, hogy legalább szelfit kapjanak ezzel a kulturális jelenséggel.

7. Papír helyett műanyag pénzük van.

1988 óta az ausztrál számlák nem papírból, hanem speciális műanyagból, polimerből készültek. Annak ellenére, hogy a műanyag pénzt nehezebb előállítani, hosszabb ideig jó állapotban maradnak. Érdekes tény:Ha egy tízdolláros bankjegyet két részre tép, mindkét felét két ötdolláros bankjegyként használhatja.

6. A helyiek nem hagynak borravalót.

A nagyvárosok kávézóiban és éttermeiben a turisták a megrendelés 5-15% -ától bárhol hagyhatnak borravalót, de még ha nem is teszi meg ezt, ausztráliában teljesen rendben van.

5. Szinte senki sem eszik kenguru húst.

Nagyon könnyű megtalálni a kenguru húst a szupermarketekben és éttermekben, de maguk az ausztrálok gyakran figyelmen kívül hagyják ezt a fajta húst. A kenguruhús több mint 70% -át a világ 55 országába exportálják.

4. A világ tíz legmérgesebb kígyója közül hat Ausztráliában él.

A tengerparti Taipant a világ egyik legmérgesebb kígyójának tartják. A Taipan 13 milliméteres fogaiban 120 milligramm méreg van, amely 4-12 órán belül megölheti az áldozatot (egy ember körülbelül egy napig élhet, miután megharapták).

3. Láthat egy vad tevékből álló csordát Ausztrálázsiában.

Sem Egyiptomban, sem az Egyesült Arab Emírségekben nincs annyi vadon élő teve, mint Ausztráliában. Különböző becslések szerint az ország középső és északi részén körülbelül 1 millió vadon élő teve van.

2. A világ leghosszabb fala nem Kína nagy fala, hanem a Dingó kerítés.

A Dingo kerítés 3488 mérföld hosszú, és két részre osztja az ausztrál kontinenst, hogy megvédje a juhokat a vadon élő kutyáktól.

1. Az ausztrálok túl lusták ahhoz, hogy egész szavakat ejtsenek.

15 Non-Obvious Facts About Australia for Those Who Think They Know Everything About This Country
© Alexas_Fotos / pixabay, © akwsys / pixabay

Az ausztrálok beceneveket készítenek mindenre! “Ausztrál”, ami az ausztrál rövid, az, amit neveznek magukat. És itt van még néhány érdekes szó:

G’Day –

Good Day Brissie – Brisbane,

Queensland Barbie fővárosa – Barbecue

Footie – Labdarúgás

Milyen szokatlan tényeket tudsz erről az országról? Mondja el nekünk a megjegyzéseket!

Előnézet fotó hitel HelenPauley, imgur