Home / News / 600 orosz kémet lepleztek le egy lista közzétételével

600 orosz kémet lepleztek le egy lista közzétételével

Az ukrán titkosszolgálat robbanékony névsort tett közzé. Állítólag több mint 600 feltételezett orosz kémet tartalmaz.

Mobilszámokat, címeket és neveket. És már meg is indult a kiutasitások sorozata.

Az ukrán védelmi minisztérium hétfőn közzétette több mint 600 feltételezett orosz kém listáját, úgy vélik, hogy Európában tevékenykednek.

Az akció célja: az orosz titkosszolgálati tevékenység gyengítése, amint arról a Fox News nyomán a Blick.ch beszámolt.

A dokumentum szerint állítólag olyan titkosszolgálati alkalmazottakról van szó, akik a „moszkvai Bolsaja Lubjanka utca” címen – az FSZB székhelyén – vannak bejegyezve.

Az orosz nyelven közzétett lista 620 feltételezett orosz kém nevét, telefonszámát, útlevélszámát, regisztrációs címét, rendszámát tartalmazza, esetenként pénzügyi információkat és lakcímet is.

Érdekesség: Egyikük állítólag “jamesbond007” becenéven van Skype-on. A listát független testület még nem ellenőrizte.

Mint a naphire.hu korábban kiszúrta, az Ukranszkaja Pravda folyamatosan közli annak a 120 ezer orosz katonának a nevét, aki az invázióban részt vesz. A listán szerepel a katona neve, nyilvántartási száma és szolgálati helye.

Egyre több ország küldi haza az orosz diplomatákat. A holland külügyminisztérium kedden bejelentette, hogy 17, az orosz nagykövetséghez akkreditált diplomatának kell elhagynia az országot, akiket a holland titkosszolgálat titkosszolgálati tisztként leplezett le.

Belgium összesen 21 orosz diplomatát utasít ki kémkedés gyanúja miatt. Írország bejelentette négy magas rangú tisztviselő kiutasítását a dublini orosz nagykövetségről. Csehország egy orosz diplomatát küld haza.