Home / News / 7 illegális dolog, amiről az emberek azt hiszik, teljesen legális

7 illegális dolog, amiről az emberek azt hiszik, teljesen legális

A Reddit-en tették fel a kérdést: Mi az az illegális dolog, amiről sokáig azt hitted, teljesen legális? Meghökkentő válaszok gyűltek össze. Nézzünk néhányat.

“Azt hittem, teljesen rendben van, hogy egy nappal bizonyos sikerfilmek debütálása után a hentes melletti ázsiai boltban egy idős nőtől megvettük DVD-n a filmet. Akkor jöttem rá, hogy ez illegális, amikor az iskolában büszkén meséltem róla, az osztálytársaim pedig felvilágosítottak, hogy amíg a filmet a mozikban vetítik, nem megvásárolható…”

“YouTube-ról letölteni zenéket mp3 formátumban.”

“Gyerekkoromban azt gondoltam a nagy élelmiszerüzletekben szabadon lehet csipegetni a kirakott olívákból, mogyorókból, diókból. Egy zacskóba gyűjtöttem mindenből, majd amíg a szüleim vásároltak, megettem az összeset.”

“Minimum 15 alkalommal repültem úgy, hogy paprikaspray volt a zsebemben. Fogalmam sem volt róla, hogy illegális egészen a 16. alkalomig, amikor kiszűrték az ellenőrzés során. Para, hogy korábban nem vették észre.”

“Az egyik barátom imádta megfogdosni a festményeket a múzeumban. Majd elmondtam neki, hogy ez szigorúan tilos, nem hitte el, hiszen mindig ezt csinálta. Be akarta bizonyítani, hogy teljesen rendben van a dolog. Végül kidobtak minket a múzeumból.”

“Iskolába menni és iskolából hazamenni egyedül, 8 évesen.”

“A Torrentek.”