Home / Photography / A 11 legveszélyesebb turisztikai célpontok a világon

A 11 legveszélyesebb turisztikai célpontok a világon

Ma itt, Bright Side-ban összeállítottunk egy listát a világ legizgalmasabb és legveszélyesebb helyéről. Ha szeretné, hogy a nyaralás jön egy oldalán a veszély, ezek a helyek csak az Ön számára. Ellenkező esetben, kormányozni is világos!

Death Valley, Amerikai Egyesült Államok

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World

Ha a Föld az otthonunk, akkor a Halálvölgy a perzselő forró kemencéje. Ez a lenyűgöző sivatag tartja a valaha mért legmagasabb hőmérséklet rekordját bolygónkon – 134 °F (56,7 °C). Nem számít, milyen kemény vagy, a tűző nap és a Halálvölgy perzselő hője nagyon gyorsan kimerül. Víz nélkül csak 14 órát élhet itt.

Danakil-sivatag, Eritrea

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World

Sütés hőmérséklete, hogy gyakran felső 120 fok F (50 ° C), számos aktív vulkánok, gejzmezők, hogy köpni mérgező gázok – nehéz elképzelni egy brutális táj, mint afrika Danakil sivatagban. A legtöbb ember valószínűleg úgy véli, ez a szörnyű hely a szó szoros értelmében “Hell on Earth”, de még mindig vonzza a sok bátor kalandorok a világ minden tájáról. Ne feledje, hogy a Danakil-sivatag meglátogatása önmagában, tapasztalt útmutató nélkül szigorúan tilos.

Mount Washington, Amerikai Egyesült Államok

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World

A Washington-hegy csúcsa tartja a földfelszín leggyorsabb szeleinek világrekordját. A legmagasabb rögzített sebesség itt 203 mérföld / óra (327 km / h). Az erős szél azonban nem az egyetlen aggodalomra ad okot ezen a területen – a fagypont alatti hőmérséklet, amely akár -40 fokot is csökkenhet, és a folyamatos erős havazás nagyon veszélyes hellyé teszi a Washington-hegyet. Annak ellenére, hogy szerény magassága – 6288 láb (1917 méter ) – Mount Washington egyike a világ leghalálosabb csúcsok. A terhelés, hogy az emberi test tapasztalatok tetején is lehet összehasonlítani az is, hogy megtapasztalná a csúcson a Mount Everest.

Sinabung Volcano, Indonézia

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World
The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World

Ez egy aktív vulkán található az indonéz szumátrai szigeten. Kitörések fordulnak elő itt nagyon gyakran, gyakran így több ezer ember nélkül menedéket vagy megélhetést. A közeli városokat és falvakat már többször is teljesen beborította a láva és a hamu: 2010-ben, 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben. A legutóbbi robbanás 2016. február 27-én történt. Ez a kitörés 2500 méter magas vulkáni gáz, kőzetek és hamu halálos felhőjéből pattant ki. És senki sem tudja, mi fog történni ott holnap.

lha da Queimada Grande (Kígyó-sziget), Brazília

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World

Valahol Brazília partjainál elrejtve, ez a sziget széles körben elismert, mint a legveszélyesebb hely a bolygón. Ennek oka meglehetősen egyszerű – ez a hely tele van a világ egyik legmérgűbb kígyójával, Bothrops. A kutatók becslése szerint négyzetméterenként körülbelül öt kígyó él a szigeten. Számos történet van arról, hogy az emberek egyáltalán nem engednek a halálos ragadozóknak. Az egyik ilyen történet egy világítótorony őrzőre emlékeztet, akit a kígyók megtámadtak és meghaltak. Snake Island világítótornyát a haláleset óta automatizálják, és a brazil kormány megtiltotta a látogatóknak, hogy odatenik a lábuk.

Madidi Nemzeti Park, Bolívia

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World

Első látásra ez a hely nagyon festőinek tűnik, de valójában nagyon veszélyes. miért? Mert ez ad otthont a világ legmérgesebb és legagresszívabb állatvilágának: a parkban növekvő növényekkel való érintkezés súlyos viszketést, kiütést és szédülést okozhat. Bármilyen vágás, vagy akár egy kis seb is megfertőződhet trópusi parazitákkal.

Halál völgye, Kamcsatka, Oroszország

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World

A Kamcsatka-félszigetnek, az orosz Távol-Keleten, saját Halálvölgy is van. Nem messze található a híres Gejzers-völgytől. Az ezen a területen található mérgező gázok magas koncentrációja komoly veszélyt jelent minden élőlényre: a növények és az állatok gyorsan meghalnak, míg az emberek hamarosan rosszul érzik magukat, és lázat, szédülést és hideget kapnak.

Bikini-atoll, a Marshall-szigetek

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World

Valahol az óceánban elveszett, ez a sziget úgy néz ki, mint egy paradicsom, nem? De a Bikini Atoll valójában számos nukleáris kísérleti programnak adott otthont, amelyek a festői Bikini szigetét radioaktív pusztasággá változtatták. A lakosok kénytelenek voltak elhagyni otthonaikat, és ez még ma is veszélyes az élő szervezetekre: az itt rögzített abnormálisan magas sugárzás rákot okozhat.

Elefánt Királyság Chonburi, Thaiföld

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World
Jon Nok / SWNS

Elefánt Királyság, Thaiföld, egy krokodil gazdaság, a tulajdonos bérbe egy kis félig zárt tutaj helyet a turisták számára, hogy látogassa meg, lásd és TAKARMÁNY krokodilok! A tutaj egy vékony fa, amely műanyag hordókon egyensúlyozik, és a hálós burkolat félúton van. A kunyhónak is van teteje. Az emberek bejutnak a házba, és horgászbotokat kapnak a krokodilok etetésére. A rudakhoz rögzített marhahúst vagy húsdarabokat használják, és a krokodilok előtt lógnak a rudak. A hüllők ezután kiugranak a vízből, hogy elkapják a húst és az ételt. Vannak turisták, akik a krokodilokat is ugratják azáltal, hogy a húst eléjük lógatják, majd felhúzzák, ahogy az éhes állatok elérik.

Afar Depresszió, Etiópia

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World

Erta Ale vulkán, az Afar régió Etiópia, az egyik legveszélyesebb vulkánok a bolygón. A kis földrengések folyamatosan rázzák a régiót, számos mély szakadékot képezve. Ez azért történik, mert az Erta Ale két lávatavat tartalmaz a csúcs kráterében. A bennük lévő láva mennyisége folyamatosan változik, ami a Föld felszínének fel-le rezdülését okozza.

Natron-tó, Tanzánia

The 11 Most Dangerous Tourist Destinations in the World

Lehet, hogy úgy néz ki, mint egy földönkívüli táj, de ez a szürreális kép valójában a fotó a Natron-tó Tanzániában. A tó felszínén lévő lúgos só kéreg annyira veszélyes, hogy minden élőlény meghal, csak érintkezik vele. Nyilvánvaló okokból, úszás ebben a tóban szigorúan tilos, és az erős szaga hidrogén-szulfid érkező tó felszínén nem engedi, hogy megcsodálják a lenyűgöző táj sokáig.

Előnézet fotó hitel Jon Nok / SWNS
A National Geographic, Kronoki, Messynessychic anyagai alapján