Home / News / A házak oldalára fest táblákat a tanár, mert bezárt az iskola: az utcán tart órákat az indiai szegény gyerekeknek

A házak oldalára fest táblákat a tanár, mert bezárt az iskola: az utcán tart órákat az indiai szegény gyerekeknek

Deep Narayan Nayak az utcát változtatta osztályteremmé azért, hogy tovább taníthassa az indiai gyerekeket.

A koronavírus szinte a világ összes országában megváltoztatta egy időre az életet, ezzel együtt pedig a tanulást is.

Rengeteg iskola bezárt, és digitális távoktatásra állt át, άм sajnos nem mindenhol olyan szerencsések a kicsik, hogy minden eszközük meglegyen ehhez.

India egyes területein például csak vágyálom az, hogy minden tanulónak legyen saját számítógépe, sőt sok településen az internet sem elérhető.

A 34 éves Deep Narayan Nayak azonban úgy döntött, ezek a hiányosságok nem akadályozhatják meg őt a tanításban, a gyermekeket pedig az alaptudás megszerzésében.

Az utcákon tanít az indiai tanár

A férfi, aki egyébként 11 éve van tanári pályán, tavaly először a parkokban, a fák alatt tartott órákat, de ez az ötlet hosszú távon nem működött túl jól, ezért elhatározta, hogy az utcákon alakít ki rögtönzött tantermeket.

Ezért Joba Attpara több területén is létrehozott tanításra alkalmas részeket, hogy a falu különböző részein lakó gyerekeknek ne kelljen találkozniuk egymással, és minél kisebb csoportokat alakíthasson ki.

Táblákat, betűket festett a házak falaira, és a járványügyi előírásokra figyelve oktatja ezek segítségével a kicsiket.

Deep Narayan Nayak nem akarta, hogy a koronavírus, a rossz anyagi körülmények és a digitalizáció hiánya megfosszák a gyerekeket a tanulás lehetőségétől. Ezért egy nagyon kreatív ötlettel állt elő.

Először csak néhányan csatlakoztak az utcai oktatáshoz, de ma már több száz tanulót oktat a férfi feleségével, Jhumával és segítőikkel együtt.

A megfelelő higiéniára, a fertőtlenítésre, a maszkviselésre és lehetőleg a távolságtartásra figyelve tanítja a kicsiket.

Az oktatásért nem kér pénzt a szülőktől, fizetését attól az állami iskolától kapja, ahol korábban is dolgozott. A gyermekeknek az alapvető eszközöket, például a könyveket, a krétákat és a tollakat egyaránt biztosítja.

Előfordul, hogy mikroszkópot vagy laptopokat visz az órákra, hogy még érdekesebbé tegye őket, és egy kicsit megismertesse a tanulókat a technológiával.

Mivel az iskolák bezárásával a gyermekek napi étkezése sem volt biztosítva, a férfi először banánt, tejet és tojást szolgált fel nekik, és ma már gyakran főtt ételt is kapnak.

A férfi nemcsak a gyerekek, de a szülők szívébe is gyorsan belopta magát, az összes tanítványával és családjaikkal jó kapcsolatot ápol. Ha kell, egészségügyi problémák esetén is segít nekik, tanácsokat ad, és megszervezi az orvoshoz jutást.

Ha az iskolák újra kinyitnak, Deep Narayan Nayak azt tervezi, hogy visszatér az őt foglalkoztató intézménybe, hogy tovább folytassa munkáját.