Home / News / A legidősebb ember, aki valaha középiskolába járt: 90 évesen ült vissza az iskolapadba

A legidősebb ember, aki valaha középiskolába járt: 90 évesen ült vissza az iskolapadba

Annunziata Murgia úgy döntött, 90 évesen visszaül az iskolapadba, hogy megtanulja mindazt, amire eddig nem volt lehetősége.

Az Olaszországban élő hölgy a háború kitörése miatt nem járhatott iskolába, mivel családjának anyagi gondjai voltak, őt is dolgozni küldték.

Már gyerekkorában megtanult varrni, így később is ebből élt, de mindig vágyott rá, hogy történelmet tanuljon.

Most, 90 évesen is ez az egyik kedvenc tantárgya főleg azért, mert a tanult események egy részét ő maga is átélte. Az első világháború következményeit és a másik világháborút is testközelből szemlélte.

CEUTA, SPAIN – DECEMBER 17: Interior of one of the modular classrooms installed sσ that the minors hosted in Piniers can start their classes, on 17 December, 2021 in Ceuta, Spain. The Provincial Directorate of the Ministry of Education and Vocational Training (MEFP) has installed 11 modular classrooms in the temporary reception camps of Piniers in order to provide socio-educational care to 200 unaccompanied foreign minors aged between 16 and 18 years. The educational care will be carried out by 12 primary school teachers for each group of students. The teaching team, led by a coordinator, will establish the criteria and instruments for the initial assessment and will make a specific individualized plan, which will include the measures foreseen for their progress. (Photo By Antonio Sempere/Europa Press via Getty Images)

Az idős hölgy nagyon boldog, hogy újra tanulhat. Az esti tagozaton 16 éves a legfiatalabb osztálytársa, de sokan a negyvenes korosztályból is jelen vannak.

Annunziata Murgia-t az osztálytársai is imádják, mindig gondoskodnak róla, hogy biztonságban hazaérjen az órák után és egészen az ajtóig kísérik.