Home / News / A No Thanx együttes tinisztárja volt: meglepődsz, Skrapits Erik mivel foglalkozik családapaként

A No Thanx együttes tinisztárja volt: meglepődsz, Skrapits Erik mivel foglalkozik családapaként

Skrapits Erik tinisztárból kétgyerekes családapa lett, aki a mai napig ír dalokat, és a közelmúltban gyerekzene készítésébe fogott.

Skrapits Erik nevét a No Thanx tinisztárjaként ismerte meg az ország.

Az együttes 2006-ban mutatkozott be, az alapító tagok és a hozzájuk csatlakozott zenészek egy horvát zenei, művészeti fesztiválon ismerték meg Skrapitsot, aki a formáció frontembere lett.

Első lemezük, az Egy másik nemzedék aranylemez lett, de A fekete nap gyermekei című daluk, illetve a hozzájuk tartozó klip is nagy sikert aratott.

Skrapits Erik Brandnyúl

2009-ben kilépett a No Thanx együttesből, és szólókarrierbe kezdett, mert úgy érezte, már nem ugyanaz, mint amibe belekezdtek. Az egykori tinisztár ma már nős és kétgyerekes apa, 2021 őszén arról szóltak a hírek, hogy Ausztriában postásként keresi a kenyerét.

Budapesten marketingvezetőként dolgozott, de családosként a fővárosból inkább Szentpéterfára költöztek, ami Vas megyében található a Szombathelyi járásban, közel a magyar-osztrák határhoz.

– A munka soha számomra sem volt szégyen. Voltam McDonald’s-ban, a DHL-nél, voltam Sparban. Most pont ezt csinálom, és szeretem. A postásmunka mellet egy vállalkozásom is van, hétvégenként fellépések, szóval szeretek több lábon állni – mesélte 2021 októberében az ugytudjuk.hu oldalnak.

A 33 éves Skrapits Erik mai napig ír dalokat, készít hozzá klipeket, és jár koncertezni. A pandémia ideje alatt találta a postásmunkát, ami jókor jött, mivel, mint minden más előadónak, neki is törölték az összes fellépését.

Most viszont, hogy újból színpadra léphet, nemcsak szóló előadóként vállal fellépést, hanem a gyerekek új sztárjaként, Brandnyúlként, egy énekes óriásbábként is. 2022 januárjában külön Facebook-oldalt is indított.

Skrapits Eriket Brandnyúl jelmezbe öltözve szemmel láthatóan nagyon kedvelik a gyerekek, rendkívül szórakoztatónak tartják, és teljesen elvarázsolja a kicsiket-nagyokat.

– Mióta megszületett az első lányom, azóta érik bennem a gondolat, hogy gyerekzenét kellene készíteni. Sokszor külföldi dalokat hallgattunk, és rájöttünk, hogy azért szereti a lányunk, mert nagyon interaktív a külföldi gyerekzene.

Az óriás plüssbáb látványa pedig hihetetlenül magával ragadta, így készítettünk egy kombinációt ezekből, és a mi nyuszinkkal szeretnénk a gyerekek felé kommunikálni a mozgás, a tánc fontosságát és az egészséges táplálkozást.

A Brandnyúl feleségem gyerekkori plüssjátéka volt, innen jött a név – mesélte az énekes.