Home / News / Angela Merkel szívét ez a férfi hódította meg: 22 éve élnek házasságban

Angela Merkel szívét ez a férfi hódította meg: 22 éve élnek házasságban

Angela Merkel csak ritkán nyilatkozik a férjéről.

Angela Merkel 2005 óta Németország kancellárja, ezzel történelmet is írt, hiszen ő lett az ország első női kormányfője. A Forbes szerint már tíz éve ő vallhatja magát a világ legbefolyásosabb asszonyának, a 2020-as listán is a dobogó legfelső fokára került.

Angela Merkel és férje, Joachim Sauer csak ritkán mutatkoznak együtt.

Politikai döntéseivel kapcsolatban szinte rendszeresen írnak az újságok, άм a magánéletéről sokkal kevesebbszer esik szó, ez nem véletlen, ugyanis Merkel nagyon óvja a magánéletét, Joachim Sauerrel való házasságáról sem lehet túl sokat tudni.

Ő Angela Merkel férje

Amikor a ’80-as években megismerkedtek egymással, mind a ketten házasságban éltek, Merkel végül 1982-ben vált el. A politikus tudományos munkatársként dolgozott Berlinben, a tudományos akadémia fizikai és kémiai központi intézetében, emellett doktori disszertációját írta, amit végük 1986-ban fejezett be.

Joachim Sauer kvantumkémikus és tudós ugyanitt tevékenykedett, és ő volt Merkel konzulense. Innen eredt az ismeretségük, bár arról pontos információ nincs, mikor szerettek egymásba, végül 1998 decemberében összekötötték az életüket.

Így festettek egymás mellett 2001-ben, itt Angelának még hosszabb volt a haja.

A férfinak előző házasságából született két fia, Daniel és Adrian, Merkellel sosem vállaltak gyermeket.

A férfi a berlini Humboldt Egyetem professzora, az évek során rengeteg kitüntetést szerzett tudományos munkáinak köszönhetően. 2019-ben megkapta a Schrödinger-medált.

Feleségével szeretnek együtt túrázni és operába járni. Angela Merkel utoljára egy hete árult el egy apróságot a magánéletükről, ami elég ritka pillanatnak számít, írta meg az RTL.de.

Ezt a képet 2020 februárjában csinálták róluk.

Arról kérdezték, mennyire használja az okostechnológiát az otthonában, erre elárulta, hogy a mosogatógépet is általában a férje kapcsolja be. Ezzel arra is utalt, hogy Joachim sokkal jobban ért a technikai kütyükhöz, mint ő.

Képes összeállításunkban megnézheted Angela Merkel és ritkán látott férje közös fotóit.

Joachim Sauer 2018-ban Bolognában tartott tudományos előadást az egyik egyetemen.

A 2018-as Bayreuth Fesztiválon ilyen elegánsak voltak.