Home / News / Átok ül az Omegán: rákkal műtötték Molnár György Elefántot

Átok ül az Omegán: rákkal műtötték Molnár György Elefántot

Kegyetlen a sors, úgy tűnik, átok ül az Omegán. A legendás hazai együttest tragédiák sora sújtotta az elmúlt időszakban.

Már azt is nehéz volt a rajongóknak feldolgozni, hogy mintegy másfél év alatt elhunyt a billentyűs Benkő László, a basszusgitáros Mihály Tamás és az énekes Kóbor János.

A dobos, Debreczeni Ferenc szintén betegeskedik, kórházban is volt. Lapunk pedig megtudta, hogy a zenekar gitárosának, Molnár Györgynek újra meg kell küzdenie rettegett kórral.

Az ikonikus banda menedzsere, Trunkos András megerősítette lapunk információját, az Elefánt becézett művészt kedden megoperálták, mert a szervezetébe visszatért a daganatos betegség. Rengetegen imádkoznak érte.

– Sajnos, igaz, Gyurinak hólyagrákja volt, ezért kellett műteni – kezdte lapunknak nehéz szívvel Trunkos.

Elefánt 2018-ban már megjárta a poklot. Akkor szívritmuszavar miatt került kórházba, majd további aggasztó tünetek jelentkeztek nála.

Véres volt a vizelete, s bár az orvosok eleinte vesehomokra, majd a szívére szedett gyógyszerekre gyanakodtak, végül kiderült, hogy a rettegett kór, a rák támadta meg a szervezetét.

A húgyhólyagján két daganatot is találtak, άм sikeresen eltávolították, s azóta nem volt panasza. De az utóbbi időben rosszabbodott az állapota.

– Az operáció megvolt, szerencsére sikerült. Ez egy nehéz, komoly műtét, de örül, hogy túl van rajta. Másnap már tudtam is vele beszélni, jó állapotban van. Egy darabig még bent kell maradnia, és utána is jó pár hónapig oda kell figyelni magára és muszáj pihennie.

Most a gyógyulása a legfontosabb, amelyben a családja maximálisan segíti őt. Nagyon köszönjük az aggódó üzeneteket, de Gyuri most pihen, nem szeretne nyilatkozni, de biztosan örül annak, hogy ennyien szeretik – tette hozzá.

Az Omega és lapunk is rengeteg aggódó levelet kapott, amelyben Elefánt állapota felől érdeklődtek, valamint mielőbbi gyógyulást és jó egészséget kívántak neki.

– Reméljük, minél hamarabb otthon lehet már. Legutóbb arról beszéltünk, hogy az augusztusi koncerten milyen dalokkal állnak színpadra.

Őt ismerve, ahogy olyan állapotban lesz, gitárt ragad és gyakorolni kezd – mondta reménykedve Trunkos, s arra utalva, hogy augusztus 12-14. között Őriszentpéteren minden idők egyik legfelkavaróbb rockfesztiválján emlékeznek majd az Omegára. 60 év 60 dal a címe és legendás pályatársak éneklik majd a banda slágereit.

Bár úgy tűnik, Elefánt jobban van, s hamarosan hazamehet a kórházból, az együttes dobosa, Debreczeni Ferenc, becenevén Ciki szintén egészségi problémákkal küszködik.

– Küzdök. Nem vagyok egészséges. Nekem is kell orvos, de nem akarok panaszkodni. Most mindent egy lapra tettem fel, és az a célom, hogy augusztusban ott állhassunk a színpadon.

Tudom, nincs sok hátra, ezért kell egy cél, amit hajtok, amiért harcolok, mert hiszem, hogy ez segít legyőzni a betegséget – magyarázta Ciki.