Home / News / Az élet mely területén számíthatsz nagy változásra? Az Eris megmutatja!

Az élet mely területén számíthatsz nagy változásra? Az Eris megmutatja!

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre.

Az április hónap a kentaurok bemutatásáról szól és miután megnéztük a Chiront, a Plútót és a Transzplútót, ma vegyük át az Erist. Az Eris azt mutatja meg a képletben, hogy hol ér minket kívülről jövő csapás. Azaz az élet mely területén kell készen állnunk a hirtelen megváltozó külső körülményekre.

Az Eris mitológiai sztorija ahhoz a bizonyos almához kapcsolódik, amit begurított Péleusz és Thetisz lakodalmára mivel ő nem kapott meghívást az eseményre. Az almán a következő felirat állt: „A legszebbnek!”

Nos, mi sem okozhat nagyobb bonyodalmat egy olyan helyen, ahol három istennő is megvan róla győződve, hogy ő a legszebb és jogosan formál igényt az alma megtartására.

Miután Aphrodité, Héra és Athéné összevesztek az almán, Zeuszhoz mentek igazságtételért, aki pontosan látta, hogy ebből a sztoriból jól egyszerűen nem jöhet ki, ezért Parist bízta meg a döntéssel. A folytatás innen már ismert, hiszen ezután robbant ki a Trójai háború.

A történetet fontos ismerni, ha meg akarjuk érteni az Eris jelentését egy képletben, ugyanis olyan kívülről jövő változásokat tud eredményezni, amire egyáltalán nem tudunk felkészülni.

Akinek például a kettes házában áll, annak az anyagiak terén jöhetnek néha nagyobb pofonok, amik a helyes irányba terelik, akinek a tízes házában áll, ott a hivatás az a téma ahol bármikor kicsúszhat a lába alól a talaj, a hetes házban pedig a párkapcsolati téma az, ahol készen kell állnunk mindenre.

Ha az Eris prominens egy képletben, azaz személyiségjelölővel áll együtt vagy nagyon pontos fényszög megy hozzájuk, akkor nemcsak az illetőnek kell késznek lenni a hirtelen jött változásokra, de sokszor veszi majd észre, hogy ő volt mások életében a katalizátor, azaz ő volt úgymond az alma.

Viszont azt nagyon fontos megérteni az Eris esetében, hogy ezek a változások először nagyon drasztikusnak tűnnek és sokan nagyon nehezen is viselik őket, de összességében mindig a sorsunkkal vannak egy irányban, azaz mindig a helyes irányba terelnek minket.

Chiêm ᴛiɴh học là gì? Cung hoàng đạo nói gì về bạn?

Szóval akiknél prominens az Eris, lehet például egy elkotyogott fél mondattal kirúgatják a legjobb barátjukat a munkahelyéről, ami akkor biztos nagyon nehezen érinti az illetőt, άм könnyen lehet, hogy két hónap múlva pedig már egy sokkal jobb, helyen dolgozik több pénzért és jóval több megbecsülésért.

Úgyhogy ne féljünk a prominens Eristől és tanuljuk meg belőle azt amit az egész asztrológia sugallani szeretne nekünk: mégpedig hogy a változatosság gyönyörködtet.