Home / News / Az NSZK-s viselettől a kislányos fazonig: stílustanácsadó elemezte Dobrev Klára és Varga Judit öltözékét

Az NSZK-s viselettől a kislányos fazonig: stílustanácsadó elemezte Dobrev Klára és Varga Judit öltözékét

Stílusos és színhelyes ruhákat mutat be nekünk Kovásznai Andrea stílustanácsadó. Dobrev Klára, a DK politikusa és Varga Judit igazságügyi miniszter ruhatárát elemezte a Blikk videóján. Az elemzésről készült felvételt a lap tetején láthatják!

Stílusos és színhelyes ruhákat mutat be nekünk Kovásznai Andrea stílustanácsadó. Dobrev Klára, a DK alelnöke és Varga Judit igazságügyi miniszter ruhatárát elemezte a Blikk videóján.

„Senkit nem szeretnék bántani, hiszen egy politikus külsejének a kritikával való illetését sem én, sem mások nem engedhetik meg maguknak! Viszont muszáj elmondanom, hogy az öltözködésünkkel nagyon erősen kommunikálunk és ebben egy csodálatos lehetőség van!

Amire egy adott politikus, legyen az nő illetve férfi rátalál, akkor megsokszorozódhat a népszerűsége, ami nem egy hátrány, lássuk be! Ezzel nem biztos, hogy minden pártnak a tagja tisztában van” – szögezte le mindjárt az elején.

A DK politikusának markáns frizuráját ruhájával is alá kéne támasztania, véli.

„A politikusnő a klasszikus stílus híve, amit az öltözéke mutat, hogy a saját pályámon sikeres nő vagyok, aki egyenlő partnere a férjének. Egyébként a legtöbb eseményen láthatjuk nadrágkosztümben és női kosztümben is egyaránt.

Színeket illetően visszafogott a legtöbb esetben, de néha harsány színű blézerben és karakteres sminkben látható. Bátran nyúlt például a sárga blézerhez de ez a színtónus, talán neki egy kicsit élénk, mert a szín lekommunikálja őt, nincs a fizikai tulajdonságaival harmóniában, én finomabb színt javasolnék számára. Színkarakterét figyelembe véve, háttérbe tud szorulni egy ilyen élénk színnél” – fejtette ki a szakember, hozzátéve, hogy a rúzshasználatát is szolidabb színekre cserélné, mert túl szigorúvá tudja tenni az arcot.

Nem tartja szerencsés választásnak, ha csíkos inget vesz fel a DK-politikus, ami minden esetben maszkulin megjelenést kölcsönöz neki, főleg akkor ha a csíkos ing gallér részét pulóverre ráhajtva viseli, mertkicsit NSZK-s viselet, nem hiszem, hogy ebben a szettben az eredetiség jutna eszébe bárkinek is, inkább gyengíti, mint erősítené őt.

Az ingek helyett, inkább a blúzválasztást preferálnám minden esetben, vagy egy jó vonalvezetésű ruhát, igényes anyaghasználatot természetesen és máris stílusosabb hatást fejteni ki rajta!

A politikus hölgy inkább a visszafogottságra törekszik, elrejti idomait, nőiességét ezért nem dominál nála a megfelelő ruha kiválasztása, amolyan biztonsági játékos!

„Ha nő az üzenet, akkor nagyon szeretném, ha női politikusok valóban nőnek öltöznének” – jegyezte meg Kovásznai Andrea. – „Nagyon jó választása volt Dobrev Klárának, amikor komplét, egyberuhát vett fel, ami a hölgyek körében méltatlanul elhanyagolt. Amikor egy politikus elegánsan akar felöltözni, vagy nadrágkosztümöt , vagy a szoknyás kosztümöt választja, pedig a mára kissé elhanyagolt komplé, egy sokkal nőiesebb időtlen viselet, ami gyönyörű sziluettet tud varázsolni minden nőnek” – magyarázza.

A tanácsadó egy A-vonalú szín kompatibilis kék ruhát szívesen látna Dobrev Klárán, aminek a nyakán és mandzsettáján gyönyörű díszítés van, egyfajta ékszerként üzemel a ruhán, de rámutatott a ruhához illő kék színű szövet kabátra is, ami a szeme színét is ragyogtatná, nem utolsó sorban a monokróm összhatás optikailag nyújtaná, légiessé tenné az összképét!

Varga Juditot a világos szürke gyengíti, míg a kék jó választás számára (Fotó: Varga Judit Facebook)
A szakértő szerint Varga Judit igazságügyi miniszter nagyon dekoratív, szép vonalakkal megáldott, csinos nő, aki szintén a konzervativizmust képviseli öltözékében.

„Öltözéke helyhez és alkalomhoz mindig jól illeszkedik” – elemezte a minisztert Andrea.

Egy kockás blézert, fekete garbóval túl szigorúnak értékel a miniszteren Kovásznai Andrea.

„Erőt próbál képviselni, stabilitást, de a nő maga sajnos nem jön elő ebből az öltözékből. Abban az esetben ha szereti a blézereket, a kockás minta helyett inkább az egyszínű blézereket választanám számára, természetesen a színkompatibilitás szabályait betartva, és a nőiesen szabott fazonokat ajánlanám neki bátran viselni.”

Andrea azt is észrevette, hogy Varga Judit nagyon sokszor használ báziskéket, Monaco-kéket, ezzel sokkal frissebbnek, üdébbnek tűnik, egyfajta árnyalatú színeket hord, ami a nőiességet hangsúlyozza. Ő is jelent már meg kompléban, ami minden szempontból egy jól sikerült választás. A kevesebb, több elvét tartanám nála, hiszen a fizikai karakteréhez nem illeszkednek a túlzó, harsány dolgok!

Kovásznai Andrea stílustanácsadó (Fotó: Blikk)

“Eközben viszont a lágy színeket sem engedi meg a színkaraktere, inkább a középértékeket vagy a sötétebb színek illenek hozzá” – mondta a stílusszakértő. “Nem a legjobb választás a babarózsaszín blézer és a királykék ruha párosítása sem, mert „kicsit kislányosnak” tűnik az összképe!

Varga Juditnak a balatonfüredi Anna bálon viselt, Varga Viktória által tervezett királykék ruha viszont tökéletes választás volt, gratulálok hozzá!”

Andrea, a kockás minta helyett, inkább a pöttyös mintát javasolná a miniszter asszonynak, amikor nem nagyon szigorú, formális megjelenés van megjelölve – “Egy tökéletesen szabott, selyem ruhában roppant dekoratív lenne, bár sejtem, hogy ez számára kissé merészebb irányzat lenne.

A polgári értékeket képviselő pártok nem éreznek késztetést arra, hogy színekben és fazonokban kibontakozzanak a politikusaik, pedig elhihetnék, hogy ezzel nem lépnek át semmilyen határt” – javasolja. –

“Mára már kijelenthető, hogy a jólöltözöttség drámai mértékben javítja egy politikus hitelességét! A hitelesség pedig a bizalom alappillére, ami a legnagyobb érték a politikában! Az öltözködés ne legyen teher egy politikusnak sem, inkább legyen egy lehetőség! Hiszen a politikusok imázsát jelentősen meghatározza az öltözködés, mivel ez egy kiváló kommunikációs eszköz.” – szögezte le Kovásznai Andrea