Home / News / Az orosz oligarchák könnyekben törtek ki, mert a szankciók tönkreteszik a luxuséletüket – megszólalt a személyi asszisztensük

Az orosz oligarchák könnyekben törtek ki, mert a szankciók tönkreteszik a luxuséletüket – megszólalt a személyi asszisztensük

Putyin támogatói a szankciók miatt nem tudják fizetni a magánrepülőgépeket, nyaralásokat, vagy akár még a taxit sem.

Egy személyi asszisztens, aki több orosz oligarchának is dolgozik, azt mondja, nem tud velük együttérezni, amiért tönkremegy a luxuséletük.

Oroszország leggazdagabb üzletemberei és családjaik kerültek a nyugati szankciók célpontjába. Állítólag több orosz milliárdost is igen érzékenyen érintettek ezeknek a szankcióknak a következményei.

Egy személyi asszisztens, aki több orosz oligarchának dolgozik, elmondta, hogy tanúja volt annak, hogy sírva fakadtak a vagyonuk befagyasztása miatt. A nő a Mirror-nak nyilatkozott, amit az Insider vett észre.

Hallgatnom kellet, ahogy sírva fakadnak, mert már nem tudnak felszállni egy magánrepülőgépre, nem tudnak nyaralni, sőt még Ubert sem tudnak hívni

– mondta a személyi asszisztens, aki a megtorlástól tartva csak névtelenül mert nyilatkozni.

Előfordult, hogy az egyik oligarchának meg kellett kérnie a személyzetet, hogy fizessék ki helyette a taxit, mert ő nem tudta használni a kártyáját.

A nő azoknak az oligarcháknak dolgozik, akik az Egyesült Királyságban, a Surrey-i St George’s Hill-ben élnek – ezt a helyet a brit Beverly Hills-ként is szokták emlegetni. A hírek szerint ebben a zárt enklávéban a lakosság egyharmada orosz.

Itt lakik például az olajmágnás és Putyin közeli barátja, az 54 éves Oleg Deripaska, aki egy bányászati ​​és energiaipari vállalat vezetője.

Az asszisztens azt is megjegyezte a helyzettel kapcsolatban, hogy

Nehéz együttérezni velük. Nem számít nekik, ha emberek halnak meg Ukrajnában.
Hozzátette, egy oligarcha felesége könnyek között tört ki, miután a 13 millió dollárt érő házához rendelt egyedi, elektromos berendezések kiszállítását blokkolták.

A szankciók több oligarcha esetében a családjaikra is kiterjednek. Például Gennady Timchenko feleségét és lányait is érintik a korlátozások.

Az oligarcha családokról általánosságban szólva az asszisztens azt mondta: ezek az emberek nem törődnek az ukrajnai helyzettel, az ott élők szenvedésével. Csak önmagukkal törődnek, és azzal, hogy a szankciók hogyan befolyásolják az életmódjukat.

„Közvetlenül a háború előtt az egyik Surrey-i tehetős orosz család, akit ismerek, 24 ezer fontot fizetett azért, hogy egy élő rákot és egy kis fekete kaviárt elrepítsen Moszkvából, egy magánrepülőgépen, egy partira.”

De most minden megváltozik, és jó látni, hogy alkalmazkodniuk kell a világban elfoglalt új helyükhöz
– tette hozzá.