Home / News / Az oroszok válaszcsapásokkal fenyegetnek, ha az ukránok orosz területeket támadnak

Az oroszok válaszcsapásokkal fenyegetnek, ha az ukránok orosz területeket támadnak

Az orosz fegyveres erők csapásokat fognak mérni a döntéshozatal központjaira, a többi között Kijevben, ha az ukrán csapatok megkísérelnek szabotázst elkövetni és csapást mérni az oroszországi létesítményekre

– jelentette ki szerdán Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

“Látjuk az ukrán csapatok szabotázs- és csapásmérési kísérleteit az Oroszországi Föderáció területén lévő létesítmények ellen.

Ha az ilyen esetek folytatódnak,az Oroszországi Föderáció fegyveres erői csapást fognak mérni a döntéshozatal központjaira, a többi között Kijevben,amelytől az orosz hadsereg eddig tartózkodott” – mondta Konasenkov.

A szóvivő figyelmeztetését megelőzően ismertté vált, hogy

AZ OROSZ KURSZK MEGYÉBEN LÉVŐ GORGYEJEVKA FALUBAN LÉVŐ HATÁRELLENŐRZŐ PONTRA SZERDÁN UKRAJNA FELŐL TÜZET NYITOTTAK,

amit a határőrök viszonoztak. Április 9-én ukrán oldalról aknavetőkkel lőtték az ugyanebben a megyében lévő Gluskovszk járásbeli határellenőrző pontot.

Április 5-én Szucsanszk körzetében vettek tűz alá ukrán fegyveresek orosz határőrségi állásokat. Április 1-jén Belgorod megyében két ukrán helikopter légicsapást mért egy olajtárolóra, ahol tűz ütött ki.

Konasenkov szerda este bejelentette, hogy a mariupoli kereskedelmi tengeri kikötőt teljesen “felszabadították” az Azov “náci alakulat” harcosaitól, a hajókon általuk fogvatartott összes túszt, köztük a külföldieket, kiszabadították.

A TÁBORNOK SZERINT AZ UKRÁN HADSEREG ÉS AZ AZOV MARADVÁNYAI MARIUPOLBAN BLOKÁD ALÁ KERÜLTEK, “MEGFOSZTVA A KITÖRÉS LEHETŐSÉGÉTŐL”.

A vezérőrnagy által ismertetett hadijelentés szerint az orosz fegyveres erők a nap folyamán 36 ukrán katonai létesítményt semmisítettek meg, köztük a 128. független hegyi rohamdandár főhadiszállását és üzemanyagraktárját Guljaj-Pole közelében.

Konasenkov azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 130 repülőgépet, 103 helikoptert, 244 légvédelmi rakétarendszert, 447 drónt, 2173 harckocsit és páncélozott harcjárművet, 243 rakéta-sorozatvetőt, 937 tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2082 darab speciális katonai járművet veszítettek.