Home / News / Az ukránok lelőttek egy egeret, egy katonai helikopterrel együtt

Az ukránok lelőttek egy egeret, egy katonai helikopterrel együtt

A pórul járt egér egy orosz harci helikopter belsejében lakott.

A Kamov Ka-50 Fekete Cápa oroszul: Чёрная акула egy szovjet harci helikopter melyet a Kamov tervezőiroda fejlesztett ki a jellegzetes koaxiális rotorrendszerével együtt.

Az 1980-as években tervezték, és 1995-ben vették át az orosz hadsereg szolgálatába. Jelenleg a Progress vállalat gyártja Arszenyevben.

Erősen felfegyverzett felderítő helikopterként használják. Továbbá, ez a világ első mentő katapultáló rendszerrel ellátott, üzemképes helikoptere.

A képeken szereplő orosz Ka-52-est, ukrán katonák lőttek le tegnap Zaporizzsjában. Άм a legnagyobb meglepetésükre egy meglehetősen érdekes dolgot fedeztek fel, méghozzá egy döglött egeret találtak a helikopter moduljában.

Ukrajna orosz megszállása alatt az oroszok már több ilyen helikoptert vesztettek el:

-2022. február 24-én, az ukrajnai orosz invázió kezdeti szakaszában legalább egy orosz Ka-52-es helikopter megsérült és kényszerleszállást hajtott végre.

-2022. március 2-án egy orosz Ka-52-est föld-levegő rakéta talált el és kényszerleszállást hajtott végre.

-2022. március 12-én az ukrán erők jelentették, hogy az RF-13409 lajstromjelű Ka-52-est lelőtték a Herszon melletti Novomykolaivkában.

-2022. március 16-án ukrán tisztviselők azt állították, hogy a Ka-52-es RF-13411-es számú repülőgépet lelőtték egy meg nem nevezett ukrajnai helyen.

-2022. április 5-én felvételek jelentek meg a közösségi médiában, amelyeken látszólag egy lebegő Ka-52-es látható, amelyet egy ukrán Stugna-P páncéltörő irányított rakéta lőtt le.

-2022. április 15-én az ukrán erők azt állították, hogy lelőttek egy másik Ka-52-est, és felvételeket tettek közzé a roncsokról.

Illetve a képek alapján tegnap is lelőttek egyet, melynek a legénységről nem sokat tudni.