Home / News / Az USA kimondta Putyin ukrajnai háborújáról, amit egyre többen pedzegetnek

Az USA kimondta Putyin ukrajnai háborújáról, amit egyre többen pedzegetnek

A Fehér Ház kommunikációs igazgatója szerint „megcáfolhatatlan bizonyíték” van arra, hogy az orosz elnök nem tudta elérni azt, amit „annyira akart”, most pedig megpróbálja „újrafogalmazni” a céljait.

Kate Bedingfield határozott meggyőződése, hogy a Kreml arra törekszik, hogy újradefiniálja a célkitűzéseit, mivel az ukrajnai invázió egy „stratégiai kudarc” volt mind Putyinnak, mind Oroszországnak.

Hozzátette, hogy már jól láthatóvá vált, mekkora költségeket róttak az alkalmazott szankciók az orosz gazdaságra, emellett további büntető intézkedések megtételét tervezik, amelyek az orosz államfő háborúját lehetővé tevő technológiai vállalatokat veszik célba – számolt be a Sky News.

Kiemelte, hogy meg fogják akadályozni Oroszországot abban, hogy nyugati technológiákat szerezzen be, illetve megoldást találjanak a korlátozások kikerülésére, továbbá kibővítik a szankciós jogköröket is, hogy az orosz gazdaság további ágazataira sújtsanak le, úgymint a légi, tengeri és elektronikai szektorokban lévőkre, amelyek Putyin számára kifejezetten fontosak lennének.