Home / News / Babicsek Bernát édesanyja: “Minden díjnál többet érne a fiam élete”

Babicsek Bernát édesanyja: “Minden díjnál többet érne a fiam élete”

Budapest – Február 6-án a tavaly decemberben elhunyt Babicsek Bernát tiszteletére emlékestet szervez a Turay Ida Színház, a jegyekből származó bevételből pedig 41 év alatti művészeket támogatnak majd.

Az estre már minden jegy elkelt, a tragikus körülmények közt, otthonában, feltehetően füstmérgezés következtében elhunyt színész családja pedig bár máig nem dolgozta fel még a tragédiát, örülnek, hogy ennyien emlékeznek gyermekükre.

(A legfrissebb hírek itt)

– Tudjuk, hogy minden jegy elkelt – kezdte elérzékenyülve Bernát édesanyja, Márta.

– Tudtunk arról, hogy lesz egy est, a színház nem sokkal a halála után megkeresett minket. Felajánlották, hogy a befolyt összeget odaadják a temetés költségeire, de mi akartuk eltemetni a fiunkat – sírta el magát a gyászoló édesanya.

Az esten fellép többek közt a Paddy and the Rats együttes, amelynek Bernát tagja volt, Keresztes Ildikó, Szulák Andrea, Fehér Adrienn, Pokorny Lia valamint Détár Enikő is. A színház megalapítja a Babicsek Bernát-díjat, melyet ezentúl minden évben egy 41 év alatti fiatal, tehetséges, zenész-színésznek fog odaítélni az erre a célra megválasztott kuratórium.

-Szép kezdeményezés, de minden díjnál többet érne a fiam élete, az, ha most itt lenne velünk- mondta sírva Márta.