Home / Beauty / Bizarr szépségversenyek a történelemben, amire nincsenek szavak: így nézett ki Pelenkakirálynő és Miss Gyönyörű Majom

Bizarr szépségversenyek a történelemben, amire nincsenek szavak: így nézett ki Pelenkakirálynő és Miss Gyönyörű Majom

Furcsa fotókon a tematikus megmérettetések indulói és győztesei. Ezeket a versenyeket tényleg megrendezték az 1900-as években.

A szépségversenyek történelme egészen a középkorig nyúlik vissza. Már ekkor tartottak kisebb megmérettetéseket a hölgyek között, de igazán az 1800-as évek végén terjedtek el a világon. Az első Miss Americát 1921-ben rendezték, az első Miss World-öt pedig 1951-ben.

Az évek múlásával sorra bukkantak fel a hasonló események, és idővel nemcsak hagyományos, hanem egészen furcsa versenyek is megjelentek.

A legfurcsább szépségversenyek

A történelem során számos tematikus rendezvény ötlete pattant ki az emberek fejéből. Voltak olyanok, melyek során a hölgyek egyes testrészeit vizsgálták, de olyanok is, amelyeket egy bizonyos téma, márka köré építettek.

Ezek során a résztvevők gyakran maszkokat, szokatlan ruhákat viseltek, a róluk készült fotók pedig bejárták a netet. Képeken mutatjuk a történelem legbizarrabb szépségversenyeit.

Betty Barrettet 1947-ben koronázták Miss Pelenkakirálynővé. A résztvevőknek természetesen pelenkában kellett megmutatniuk magukat a pelenkacég által szervezett versenyen.

Íme, az 1955-ös Kolbászkirálynő. A versenyt a nemzeti hot dog hét keretein belül rendezte egy húsipari cég Amerikában.

1954-ben a Tennessee állambeli Memphisben Gail Hoopert választották Harcsakirálynőnek. A képen egy 25 kilósnak látszó műanyag hallal pózol.

Az 1956-os chicagói Tökéletes Tartás első három helyezettje. Röntgenfelvétel segítségével döntötték el, ki nyerheti el a címet.

Az 1964-es Konyha Királynője egy serpenyővel a kezében pózolt, miután elnyerte a címet.

1930-ban, Floridában a Miss Kedves Szemek indulói ilyen ijesztő maszkban versenyeztek, hogy arcvonásaik ne terelhessék el a figyelmet a tekintetükről.

Az 1925-ös Miss Bob Frizura Királynő, akinek rövid haját mindenki csodálta.

Az 1954-es Miss Magic Marker Királynő, aki a szövegkijelölő filc arca lett.

Gary Owens 1972-ben rendezte meg a Miss Gyönyörű Majom versenyt, mely során az indulók rémisztő majomálarcot viseltek. A 2-es számú hölgy, Dominique Green lett az első helyezett, és egy mellékszerepet is kapott a Majmok Bolygója című filmben.

A képen az 1955-ös Áfonyakirálynő látható, aki egy hotel szobájában pózol egy kádnyi gyümölcsben a győzelem után.