Home / News / Deutsch Anita a konfliktusokról: „Korábban mindig Ottó volt, aki könnyebben engedett, de egy ideje én is dolgozom ezen”

Deutsch Anita a konfliktusokról: „Korábban mindig Ottó volt, aki könnyebben engedett, de egy ideje én is dolgozom ezen”

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó húsz éve házasok, egy hosszú párkapcsolatban pedig előfordulnak konfliktusok. Ezeknek a megoldásáról kérdeztük a színésznőt.

Konfliktuskerülő személyiségnek tartja magát?

Nem igazán, mert amikor annyiban hagyok egy ilyen szituációt, hajlamos vagyok órákig rágódni, így magammal is kiszúrok.

Folyamatosan dolgozom magamon, és már nem állok bele olyan konfliktusokba, amelyekbe mondjuk tíz évvel ezelőtt beleálltam volna, de változatlanul szeretem megbeszélni a dolgokat.

Ön szerint mi a különbség a vita és a veszekedés között?

A vita az szerintem inkább az, amikor a felek nyugodtan el tudják mondani a saját álláspontjukat, különösebb feszültség nélkül.

A veszekedés pedig, amikor két ember nem tud közös nevezőre jutni, az már nem egy sima beszélgetés.

Azt gondolom, hogy a konfliktus alapja a kommunikáció hiánya, de van, hogy egyszerűen az egyik fél képtelen belátni, hogy a másiknak van igaza.

Ön szerint miként lehet megelőzni a veszekedést?

Mérlegelni kell, belátni, ha a másiknak van igaza. Tudni kell bocsánatot kérni, elismerni a másik igazát, kompromisszumot kötni.

Férfi és nő között sűrűn elő szokott fordulni, hogy mindketten teljesen máshogy látják a dolgokat, hiszen sosem fogunk semmit ugyanúgy szemlélni, ugyanúgy megélni.

A legfontosabb, hogy odafigyeljünk egymásra, ne csak a saját igazunkat hajtogassuk.

A férje, Ottó és ön között hogyan alakulnak ezek a helyzetek?

Húsz év alatt természetesen nálunk is előfordultak viták, veszekedések. Korábban mindig Ottó volt, aki könnyebben engedett, de egy ideje én is dolgozom ezen, így most már én sem vagyok olyan konok.