Home / News / Donald Trumpnak meggyőződése, hogy Orbán Viktor győzelme is az ő érdeme

Donald Trumpnak meggyőződése, hogy Orbán Viktor győzelme is az ő érdeme

Donald Trump esetében már megtanulhattuk, hogy ami jó történik a világban, arról az ex-elnök úgy véli, hogy az ő érdeme.

Nincs ez másképp Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP újabb kétharmados győzelmével sem, amely sokakat meglepett.

A közvélemény-kutatások ugyanis nem látták előre, hogy ekkora győzelmet arathat a kormánypárt, a Mediánnak is merésznek tűnt a becslése a 128 mandátummal.

Orbán Viktor híresen jó kapcsolatot ápolt Trumppal, amíg az amerikai elnök hivatalban volt, a kampány során és a győzelmet követően is beszámolt arról, hogy telefonon beszélgetett a republikánusok korábbi első emberével.

Donald Trump pedig most a Washington Postnak adott interjújában, amiből az Infostart szemlézett, le is aratta a babérokat Orbán Viktor győzelmével kapcsolatban.

President Donald Trump welcomes Hungarian Prime Minister Viktor Orban to the White House in Washington, Monday, May 13, 2019. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Trump a nemzetközi befolyása során ugyanis külön megnevezte Orbánt, mint egyik támogatottját.

„Miután melléálltam, megindult, mint egy rakéta” – fogalmazott Trump, aki elmondta, hogy Orbán Viktor a választási győzelmet követően telefonon köszönte meg a támogatását és állítása szerint neki tulajdonította a győzelmet.

Donald Trump ezen felül kijelentette, más európai vezetők is gyakran szokták őt hívni, mert támogatást szeretnének tőle – ugyanakkor nem nevezte meg, hogy mely országból keresték meg már vezetők, és azt sem, hogy kik.