Home / News / Egy kollégája bosszúból törte derékba Postásy Juli karrierjét

Egy kollégája bosszúból törte derékba Postásy Juli karrierjét

A 67. születésnapját ünnepelte a hetvenes-nyolcvanas évek sztárja, Postásy Júlia.

A Puszi-Nyuszi és a Miú, mi újság? című slágerek énekesnője előtt hatalmas karrier állt, hiszen minden adottsága megvolt ahhoz, hogy az ország egyik legünnepeltebb sztárja legyen.

A szakma által is nagyra tartott, csodás hangja és szexi külseje magasra ívelő karriert ígért, mégis visszavonult a kilencvenes években.

– Már nem énekelek. Anno azt mondták, a csúcson kell abbahagyni, és én így is tettem. A Puszi-Nyuszi volt az utolsó slágerem, amely A miniszter félrelép című film betétdala is volt.

Ennyi idő távlatából azt gondolom, ennek így kellett lennie. Nem tudtam igazán befutni, úgy éreztem, hogy lemondtak rólam. Pedig a nyolcvanas években Rosztovban egy fesztiválon 36 ország énekesei közül én hoztam el a fődíjat – emlékezett vissza az énekesnő.

– Igazság szerint nem teljesen a saját döntésem volt, hogy abbahagyom.

Akkor készültem egy új albumra,már megvoltak a dalok is, de valaki, egy tekintélyes zenész akit nem szeretnék megnevezni, és már mindegy is, ki az, elvágta az utamat a szakmában, mindezt ráadásul személyes indíttatásból, egyfajta bosszúként.

Akkor ezt nehezen emésztettem meg, de végül elfogadtam. Szép pályafutásom volt, rengeteget jártunk fellépni, szerettek és elismertek, de kénytelen voltam visszavonulni.

Bár Júliának sokáig hiányzott a színpad, eldöntötte, hogy nem tér vissza.

– Elképzelhetetlen, hogy újra énekeljek.

A hangom is megváltozott, már nem olyan, mint régen, de ez a korral jár, természetes folyamat. Az jólesik, hogy sokan a mai napig is felismernek, és tudják, hogy én énekeltem ezeket a slágereket.

Az összes koncertfelvételt megőriztem. Nem nézem vissza őket, nem nosztalgiázom, de ha valaki vendégségbe jön hozzám, akkor szívesen megmutatom – folytatta Júlia.

– A visszavonulás után nem vállaltam civil munkát. Másodszor is férjhez mentem, és megszületett a fiam, Balázs. Minden időmet a családomnak szentelem, és nagyon büszke vagyok rá. A fiam futsalozik, egy időben Rómában is játszott, igazi tehetség.

Én is rendszeresen sportolok, tornázom, odafigyelek magamra. Bár 67 éves lettem idén, sokan mondják, hogy jó pár évet letagadhatok.

A szüleimtől örököltem a jó géneket, és fiatalnak is érzem magam. Jólesik, hogy gondoltak rám a születésnapomon, ritkán keresnek már interjúk miatt. Úgy éreztem, talán már el is feledkeztek rólam, de a dalaim örökre megmaradnak.

Sztárokkal lépett fel

A hetvenes években Zalatnay Sarolta és a Tinik formáció tagja volt, megszámlálhatatlan lemezen közreműködött, például Demjén Ferenc, az LGT és az Omega felvételein is vokálozott.

A Wastaps együttessel rendszeresen szerepeltek a Tessék választani! és Made in Hungary táncfesztiválon. 1986-ban a Macskafogó című film Miú, mi újság? című betétdalát énekelte el.

1993-ban jelent meg első önálló albuma, amelynek elkészítésében Lerch István és Horváth Charlie is részt vett. 1997-ben A miniszter félrelép Puszi-nyuszi című betétdalával aratott sikert.