Home / News / Egy magyar diák rájött az időutazás titkára – nem is hinnéd, milyen egyszerű

Egy magyar diák rájött az időutazás titkára – nem is hinnéd, milyen egyszerű

Az érettségi előtt álló Misi házipálinkával ment vissza az időben, hogy megakadályozzon egy gyilkosságot.

Május 26-án kerül a mozikba Baranyi Benő első nagyjátékfilmje, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások.

A sci-fi, krimi és romantikus vígjáték elemeit rengeteg humorral keverő Zanoxnak végre látható a teaser előzetese, amelyben többek között egy új, még nem hallott Ricsárdgír dal részlete is felcsendül.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások kiindulópontja, hogy a kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást.

Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel, a főhőssel (Bálint Előd) is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár.

A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál (Erdős Lili), akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog.

Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

„Szerettem volna egy ízig-vérig magyar, műfaji alapokon nyugvó szórakoztató filmet készíteni. Nem akartam Amerikát másolni, hanem az itthoni adottságokat a film hasznára fordítani”

– fejtette ki Baranyi Benő rendező, aki Gajdics Dávid operatőrrel olyan iparvárosokat kerestek a forgatáshoz, ahol még állnak szocialista jellegű építmények.

Mindenképp két településen akartak forgatni, hogy ne specifikusan egyetlen valós helyszínhez legyen köthető Misi lakóhelye. Így esett a választás Komlóra és Dunaújvárosra.

„Minden UFO Los Angelesben zuhan le, és ugyanilyen arányban játszódnak a magyar filmek Budapesten. A helyszínek elhasználtak, pedig nagyon sok erős atmoszférájú hely van vidéken”
– fogalmazott a rendező.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának köszönhetően valósult meg.  Az alkotók jelenleg az utolsó simításokat végzik, mielőtt májusban a nagyközönség számára is látható lesz a film.