Home / Social / Elképesztő szuvenírt szerzett egy amerikai család

Elképesztő szuvenírt szerzett egy amerikai család

Káosz uralkodott egy izraeli repülőtéren, miután egy fel nem robbant tüzérségi lövedéket fedeztek fel.

A Ben-Gurion nemzetközi repülőtérről készült videón pánikba esett utasok láthatóak, akik a terminálon keresztül menekülnek, vagy a földre vetik magukat félelmükben. Kiderült, hogy egy amerikai család okozta a rettegést.

Úgy gondolták, hogy jó ötlet egy fel nem robbant lövedéket összeszedni szuvenír gyanánt a Golán-fennsíkon tett látogatásukkor, ami az Izrael és Szíria között zajló háborúk helyszíne volt.

Amikor a lőszert bemutatták a biztonságiaknak, a személyzet riasztást adott és bejelentette az evakuálást. A pánik pedig gyorsan terjedt a repülőtéren.

A zűrzavarban az emberek a táskákon, székeken, és egymáson átesve menekültek, ami jól látható a videón is. A hírek szerint egy 32 éves férfit kórházba szállítottak, mert sérüléseket szenvedett, miután átesett egy poggyászszállítószalagon.

A pánik azután csillapult, hogy egy lőszerész csapat megvizsgálta a csomagot. Az amerikai család végül felszállhatott járatára, miután a biztonságiak kihallgatták őket.
A Golán-fennsíkot – ahol a bombát összeszedték – Izrael elfoglalta Szíriától a hatnapos háború során, 1967-ben. A konfliktus maradványai, például lőszerek, még mindig megtalálhatóak a területen.

Állítólag a család egyik gyereke talált a veszélyes fegyvert, és haza akarta vinni emlékbe.