Home / News / Ellenzék: 30 ezer fiatal lakhatását oldanánk meg pár év alatt

Ellenzék: 30 ezer fiatal lakhatását oldanánk meg pár év alatt

A családtámogatási rendszer és rezsicsökkentés megtartását, azok szociális alapon történő igazságosabbá tételét, valamint bérlakásépítési programot ígértek ellenzéki választási győzelem esetén a Jobbik, az MSZP és az LMP képviselői hétfői sajtótájékoztatójukon.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője a pártok Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, “a Fidesz hárommilliós tandíjjal akar kínai egyetemet importálni Magyarországra az adófizetők pénzéből”, az ellenzék hosszú távon harmincezer fiatal lakhatását szeretné rendezni pár év alatt.

A politikus azt mondta, a kormány elvette a fiatalok jövőjét, az összellenzék pedig egy gondosan kimunkált programmal megpróbálja azt visszaadni.

Rögzítette: a családtámogatásokat az ellenzék megtartaná, bővítené, igazságosabbá tenné, visszaállítanák a lakáscélú előtakarékosság és a lakhatási támogatás rendszerét is.

Átfogó bérlakásépítési programmal, a kollégiumi férőhelyek tömeges bővítésével és az üresen álló ingatlanok egy részének hasznosításával éves szinten több ezer, a piaci ár alatt bérelhető lakás lenne – mondta.

Hiszékeny Dezső, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz az elmúlt 12 évben nem találta meg a megoldást a lakhatási válságra. Hozzátette: állami bérlakások nem épültek, de a főváros XIII. kerületének önkormányzata saját forrásból folyamatosan épít bérlakásokat.

Bakos Bernadett, az LMP budapesti elnökségének tagja azt ígérte, a családtámogatási rendszert úgy bővítik ki, hogy szociálisan igazságos legyen.

Ugyancsak ezt ígérte a rezsicsökkentéssel kapcsolatban. Megjegyezte, a valódi rezsicsökkentés az energetikai korszerűsítés lenne. Szerinte a lakásbérbeadás területén fontos lenne olyan szabályozás, amely egyaránt védi a bérlőket és a bérbeadókat.