Home / News / Ennyi volt: Will Smith-t tíz évre kitiltották az Oscar-gáláról

Ennyi volt: Will Smith-t tíz évre kitiltották az Oscar-gáláról

A világsztár emlékezetes pofonja komoly szankciókat von maga után.

Will Smith minden idők egyik legváratlanabb szórakoztatóipari húzásával állt elő, amikor a 94.

Oscar-díjátadó ünnepségén lazán felslattyogott a színpadra, majd egy hatalmas pofont kevert le a felesége kopaszságán viccelődő Chris Rocknak.

Az este folyamán Oscar-díjjal jutalmazott Smith e cselekedetével nem keveseket megbotránkoztatott, άм sokak elismerését is kivívta, amiért kiállt a párja mellett.

Ugyan a színész még aznap este és később a közösségi oldalán is bocsánatot kért erőszakos cselekedetéért, sőt, az amerikai filmakadémiai tagságáról is lemondott, a szervezet vezetői nem hagyták annyiban a dolgot.

Az illetékesek ugyanis ma arra a megállapításra jutottak, hogy Will Smith általuk „elfogadhatatlannak” és „károsnak” nevezett viselkedésével beárnyékolta a díjátadót, ezért tíz évre kitiltották ezekről a rendezvényekről.

„A testület úgy döntött, hogy 2022. április 8-tól számított 10 évig Smith úr nem vehet részt semmilyen akadémiai rendezvényen vagy programon, sem személyesen, sem virtuálisan, beleértve, de nem kizárólagosan az Oscar-díjátadót” – olvasható David Rubin akadémiai elnök és Dawn Hudson vezérigazgató pénteken kiadott közleményében.

A színész a CNN-nek adott rövid nyilatkozatában már reagált is a vezetők döntésére:

„Elfogadom és tiszteletben tartom az Akadémia döntését” – mondta Smith.