Home / News / Erzsébet őrjöngött, András pedig el is sírta magát: a herceget lesújtotta, amit anyja tett vele

Erzsébet őrjöngött, András pedig el is sírta magát: a herceget lesújtotta, amit anyja tett vele

Tovább dagad a botrány András herceg körül: nem elég, hogy szexbotrányba keveredett, most még saját anyja, Erzsébet királynő is megfosztotta címeitől.

Király(i) botrányok

A brit királyi család megannyi botrányos és drámán van túl: ott volt Diana és Károly válása, majd a hercegné halála, Károly és Kamilla esküvője, amit sokan nem néztek jó szemmel, Harry és Meghan házassága, majd visszavonulása a királyi család kötelezettségei alól, aztán jött az a bizonyos Oprah-interjú, most pedig András herceg szexbotránya.

Még maga Vilmos herceg is a család szégyenének tartja a királynő harmadszülött gyermekét, Andrást, amiért az belekeveredett a Jeffrey Epstein nevéhez kapcsolódó szexbotrányba.

A kényes ügy akkor látott napvilágot, amikor Virginia Giuffre szexuális visszaélés miatt pert indított a yorki herceg ellen, amiért András állítólag még korábban megerőszakolta őt, amikor a nő még csak 17 éves volt.

Természetesen a királynő fia a mai napig tagadja a vádakat, άм nem maradt büntetlenül: a palota épp a minap jelentette be, hogy a királynő jóváhagyásával András lemondott a katonai rangjáról, valamint királyi címeiről.

A megfogalmazás azonban nem éppen helytálló a Mirror szerint: Erzsébet valójában megfosztotta őt tisztségeitől, amit személyesen közölt vele, mire András herceg állítólag elsírta magát.

Sírva fakadt, amikor anyja mindent elvett tőle

Az várható volt, hogy András nem marad büntetlenül, hiszen per indult ellene, folynak a tárgyalások és a nyomozások, de arra talán senki sem számított, hogy Erzsébet minden rangjától és címétől megfosztja majd állítólagos kedvenc fiát, amit egy hivatalos közleményben a világ tudtára is ad.

A királynő tehát nem kegyelmezett fiának: csütörtökön a Buckingham-palota bejelentette, hogy II. Erzsébet jóváhagyásával András lemondott a katonai rangjáról, illetve nem lát el a továbbiakban a királyi család nevében semmilyen feladatot, semmilyen nyilvános szerepet, valamint a bíróság elé is magánemberként áll, nem pedig mint herceg.

Bár Andrást közel sem érhette meglepetésként a címfosztás, állítólag elsírta magát, amikor az uralkodó személyesen közölte vele, hogy elveszi tőle minden katonai tisztségét, illetve a „királyi fenség” megszólítást is, ezzel pedig gyakorlatilag megvonta tőle a családban betöltött összes pozícióját, valamint az anyagi támogatást.

A herceget tehát lesújtotta a hír, amikor Erzsébet elmondta neki, mi vár rá a továbbiakban, így nem meglepő, hogy könnyekben tört ki: úgy érzi, sok embert cserbenhagyott, köztük édesanyját is, aki mindvégig támogatta őt.

A források szerint azonban a brit fegyveres erők megkönnyebbültek a hír hallatán: a katonai vezetők kínosnak találták, hogy a herceg efféle ügybe keveredett, egy nyílt levélben pedig azt is megfogalmazták, hogy szerintük egyáltalán nem méltó egy katonához sem az ilyesfajta becsületsértés és a tisztességtelen életvitel, így örülnek, hogy András többé nem töltheti be korábbi tisztségeit.