Home / News / Föld alatti luxusbunker apokalipszis esetére: valósághű tengerpart is várja a túlélni vágyókat

Föld alatti luxusbunker apokalipszis esetére: valósághű tengerpart is várja a túlélni vágyókat

A luxusbunkerben több olyan helyszínt is terveztek, ami a kinti világot idézi.

Tucatnyi világvégefilmet láttunk már, és talán nincs is olyan ember, aki ne gondolkodott volna el azon, hogyan élné meg, ha a különböző forgatókönyvek megvalósulnának.

Nemcsak mi, hétköznapi emberek tettünk így, hanem milliomosok is, és hála egy gazdag képzelőerővel megáldott amerikai vállalkozónak, sokuk már tisztán látja, mit tenne, ha elérkezne a végítélet napja. A vállalkozó ugyanis 2008-ban 300 ezer dollárért megvásárolt egy óriási rakétasilót, és luxusatombunkerré alakíttatta azt azon tehetősek számára, akik készek több millió dollárt áldozni a túlélésért.

A föld alatti luxusbunker

A luxusbunker a Survival Condo Project keretében készült Kansasben, és körülbelül 20 millió dollárt emésztett fel a kialakíttatása.

dd

A rakétaforma menedékben körülbelül egy tucatnyi család elszállásolására van lehetőség. Minden lakás bútorozott és gépesített. Az átlaglakás a bunkerben három hálószobás, két fürdőszobás, és egy konyha, egy étkező, valamint nappali is van benne. Az ablakokat képernyős, kellemes külvilági képet mutató LED-ablakok helyettesítik. Amennyiben veszélyhelyzet állna elő, ezek az aktuális szituációt közvetítő adásra váltanak. Egy teljes szintes egység 2,4 millió dollárba, fél szint pedig 1,2 millió dollárba kerül.

Nemcsak lakások, hanem valósághű tengerpartot idéző uszoda, üzletek, orvosi központ, edzőterem, park, könyvtár, oktatásra alkalmas helyszín és még sok más, a külvilági életet visszaidéző elfoglaltságot kínáló létesítmény helyet kapott. A luxusbunker éppen olyan belülről, mint egy mikrováros.

A vállalkozó, Larry Hall korábban hálózatfejlesztő, illetve adatközpont-fejlesztő volt, és a kormánynak dolgozott. Akkor szállta meg a luxusbunker kiépíttetésének ihlete, amikor a kormány katasztrófavédelmi fejlesztéseken kezdett komolyabban dolgozni.

Noha a csaknem fél baseballpályányi összalapterületet nyújtó luxusbunker pontos holléte nem nyilvános információ, a Google-térképen mégis meg lehet találni, valamivel Kansas mellett. Farmok és dombok veszik körül.

A létesítmény mintegy ötévnyi időre képes lenne elszállásolni azokat, akik meg tudják fizetni a túlélésüket. Addig a napig, amíg nem válik szükségessé az apokalipszis-bunker, a lakásokat kiadják a kíváncsiskodó, vastag pénztárcával rendelkező látogatók számára.

Hány ember népesíthetné be újra a Földet?

Tegyük fel, hogy apokalipszis van: vajon hány emberre lenne szükség ahhoz, hogy megmentsük az emberiséget? A következő cikkből kiderül.

Hány ember kellene egy apokalipszis átvészeléséhez? A kutató megbecsülte a minimumszámot