Home / News / Forgalomkorlátozás lesz szombaton: erre figyelj oda, ha a belvárosban közlekedsz

Forgalomkorlátozás lesz szombaton: erre figyelj oda, ha a belvárosban közlekedsz

Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás miatt forgalomkorlátozásokra kell készülni szombaton.

A felvonulás a tervek szerint szombaton 15 órakor indul a Városligetből, majd a Damjanich utca-Rottenbiller utca-Rákóczi út-Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Attila út-Apród utca-Lánchíd utca-Clark Ádám tér-Alagút-Alagút utca-Attila út-Dózsa György tér-Krisztina körút-Döbrentei tér-Erzsébet híd-Március 15. tér-pesti alsó rakpart-Népfürdő utca-Árpád hídi felhajtó-Árpád híd-Margitsziget központi út útvonalon ér a margitszigeti Nagyrétre.

A felvonulás ideje alatt a keresztirányú gépjárműforgalmat átengedik, de a hosszirányú forgalmat részlegesen vagy teljesen korlátozzák.

A vonulás idején, várhatóan 15 és 17 óra között az Erzsébet híd, illetve a Rákóczi út-Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó út nyomvonalon hosszabb időre korlátozzák a forgalmat – hívták fel a figyelmet.

Közölték azt is, hogy a Rákóczi úton közlekedő 5-ös, 7-es, 8E, 110-es, 112-es és 133E autóbuszok két szakaszon, a budai végállomásaik és a Szent Gellért tér/Rudas Gyógyfürdő/Móricz Zsigmond körtér, illetve a pesti végállomásaik és a Keleti pályaudvar között, megosztva közlekednek.

A 7E autóbusz csak Újpalota és Keleti pályaudvar között közlekedik. A Keleti pályaudvar és a Szent Gellért tér között a BKK a sűrűbben közlekedő M4-es metró, a belváros felé az M2-es metró igénybevételét javasolja.

A 105-ös és a 178-as buszok két szakaszon, a Gyöngyösi utca és a Széchenyi István tér, illetve a Déli pályaudvar és a budai végállomásaik között járnak.

A 16-os busz nem jár, a Várnegyed a Széll Kálmán tér felől a 16A busszal érhető el – áll a közleményben.