Home / News / Gulyás Gergely: Május 1-ig az oltási igazolványok két oltással érvényesek lesznek

Gulyás Gergely: Május 1-ig az oltási igazolványok két oltással érvényesek lesznek

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szokatlan időpontban tartotta a Kormányinfót. Az eseményről percről percre tudósítottunk.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szokatlan időpontban, reggel 7 órától tartotta meg a Kormányinfót, a sajtótájékoztatón elhangzott leglényegesebb információkat alább pontokban szedtük össze:

Felülbírálta korábbi döntését a kormány, így május 1-ig az oltási igazolványok két oltással érvényesek lesznek. Gulyás ezt azzal indokolta, hogy az uniós szabályozás 270 napban állapítja meg a második oltást követően a védettség idejét, ennél pedig nem akartak szigorúbb szabályt hozni.

A Pfizer koronavírus elleni gyógyszeréből, a Paxlovid nevű készítményből ötvenezer kezelésnek megfelelő mennyiség beszerzését tervezi a kormány.

2036-ig biztosított az orosz gázszállítás Magyarországon, de Orbán plusz egymilliárd köbmétert kért Putyintól, erről még nincs végleges döntés, de tárgyalnak.

A hétvégi vihar károsult gazdaságainak plusz forrást különítenek el, a kárfelmérés zajlik.

Nem lehet szabadon utazni továbbra sem két keleti és egy nyugati vakcinával, hiába állítja ezt Ujhelyi István, mert a franciákhoz például PCR-teszt nélkül a kínai vagy orosz vakcinával oltottak nem mehetnek be továbbra sem.

A pedagógussztrájk Gulyás szerint törvénytelen volt.

Az üzemanyagár stop esetleges meghosszabbításáról február 15-ig hoz döntést a kormány, aznap lenne vége egyébként a jelenlegi tervek szerint.

Elfogadhatatlan a kormány szerint, ahogy Márki-Zay a vidékiekről beszél, Gulyás nem is látja értelmét, hogy Orbán vitatkozzon vele.

Orbán nem megy a pekingi téli olimpia megnyitójára.

Magyarország marad a NATO tagja, ez vitán felül áll.

Schadl-Völner-ügy: a kormányban nem is volt téma, hogy több minisztériumban házkutatás zajlott, hiszen az ügyészség nyomozása minősített adat volt, titoktartásra köteleztek mindenkit.

A vagyonnyilatkozatokon valós tényeket kell feltüntetni, jó a mostani rendszer.

Az eseményről percről percre is tudósítottunk, ezt alább olvashatja.