Home / Beauty / Gyönyörűek, 80 kiló felett is büszkék alakjukra: íme, a világ 8 leghíresebb plus size modellje

Gyönyörűek, 80 kiló felett is büszkék alakjukra: íme, a világ 8 leghíresebb plus size modellje

A világ leghíresebb modelljeit számos neves divatcég alkalmazza, és gyönyörűen néznek ki a divateseményeken, a kifutón és reklámfotózás közben is.

A 2000-es évek eleje óta egyre több plus size modellt alkalmaznak a híres divatmárkák reklámfotózáshoz vagy divatbemutatókon.

A gyönyörű nők nem is lehetnének büszkébbek telt idomaikra, közösségimédia-oldalaikon is a testpozitivitást hirdetik.

A modellek sokat dolgoznak azért, hogy ilyen formás alakjuk legyen, rendszeresen járnak edzésre, és odafigyelnek a kiegyensúlyozott táplálkozásra is.

A közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem az egészségtelen életet hirdetik, sokkal inkább annak az igéjét, hogy mindenki fogadja el és szeresse magát.

Híres plus size modellek

A vékony, képeken tökéletes alakú és hibátlan bőrű nők látványa fiatalkorban akár testképzavart is okozhat, aminek kockázatát felismerték a divatszakmában is.

Egyre több országban vezették be ennek kapcsán azt a rendeletet, hogy a retusált képek alá, ahol az adott modell kinézetét átalakították, tételesen fel kell sorolni, pontosan milyen képszerkesztéseket hajtottak végre.

A testképzavar leküzdése ellen harcolnak az alább látható plus size modellek is, akik sokszor retusálatlan képeikkel mutatják meg a világnak igazi alakjukat.

A 25 éves Barbie Linhares Ferreira modell- és színészkarrierje már tinédzser kora óta felfelé szárnyal. Sokaknak ismerős lehet az Eufória-sorozatból, ahol Kat Hernandez szerepét játszotta.

Alkalmazták már a H&M, Adidas, ASOS divatmárkák is, és szerepelt a Cosmopolitan, Elle magazin címlapjain. A 98 kilós nő teljes mellszélességgel hirdeti a testpozitivitást.

Ashley Graham igazi nagyágyú a divatszakmában, a 91 kilós nő 2001-ben, még az első plus size modellek között kezdte karrierjét, mára már a testpozitivitás egyik hírnökévé vált.

A Vogue, az Elle és a Glamour magazin címlapján is szerepelt, és a Dolce and Gabanna, Tommy Hilfiger, Michael Kors kifutóin is látható.

Precious Lee modell, színész, író és aktivista. Az IMG modellügynökség szerződtette, ő volt az első fekete plus size modell, aki a Vogue címlapján és a Versace tavaszi divatbemutatóján megjelent, természetesen számos híres divatmárka alkalmazta a gyönyörű nőt.

Precious Lee igazi úttörő a divatszakmában, képeit imádják rajongói.

Hayley Amber Hasselhoff nemcsak azért vált híressé, mert David Hasselhoff lánya, hanem mert sikeresen elhelyezkedett színészként és modellként is.

Hayley Hasselhoff plus size modell karrierje 2007-ben indult el, azóta mindig megragadja az alkalmat, hogy az önszeretetről és az elfogadásról nyilatkozzon.

Számos kifutón és divathéten szerepelt már, főállásban a Marie Claire magazinnál dolgozik rovatvezetőként.

Iskra Lawrence modell az Aarie fehérnemű-kollekciójának reklámarcaként vált híressé. Instagram-oldalát többmillióan követik, és a fiatal nő rendszeres oszt meg retusálatlan képeket, amikkel az önszeretetet hirdeti.

A világ egyik legnépszerűbb plus size modellje 2016-ban debütált a kifutón, azóta rajongótábora egyre csak nő.

La’tecia Thomas ausztráliai modell a köztudatba előtte-utána fotóival robbant be, ahol megmutatta a különbséget a reklámfotózás és a valóság között.

Nyilatkozataiban mindig kihangsúlyozza a fizikai és a mentális egészség fontosságát, az elfogadást és az önszeretet igéjét hirdeti. Számos nagy múltú divatcég kérte fel közös munkára a nőt, aki 90 kilósan is büszke minden porcikájára.

Kate Wasley plus size modell karrierje 2018-ban indult el, amikor a Sports Illustrated Swimsuit magazinban megjelentettek róla fürdőruhás képet.

Ugyan még csak 4 éve dolgozik a divatszakmában, már olyan nagy nevek alkalmazták, mint az ASOS, mi több, egy ausztrál ruhamárka Kate Wasley hatására addigi kínálatát XL-es méretű ruhákkal is bővítette.

Hunter McGrady szintén világhírű modell, aki 108 kilósan nem is lehetne büszkébb kinézetére, képeit még retusálni sem hagyja. Karrierje kezdetén csontsoványra fogyott, de nagyon boldogtalannak érezte magát, később felhagyott a koplalással, és hízása után sokkal boldogabb, mint valaha.

A tehetséges nő saját ruházati márkát is alapított, az All Worthy-t, ahol nagyobb méretű, stílusos ruhadarabokat hirdet. Számos kifutón és divatfotózáson szerepelt, még a New York-i divathéten is felbukkant.