Home / News / Ha ez megvalósul, Oroszország még nagyobb bajba kerülhet a háborúban

Ha ez megvalósul, Oroszország még nagyobb bajba kerülhet a háborúban

Liz Truss úgy véli, a globális biztonsági struktúrát a „béke és jólét garantálására tervezték”, amely kudarcot vallott Ukrajnában, ezért „új megközelítésre” van szükség.

A brit külügyminiszter a csütörtökre tervezett, londoni Madison House-ban tartandó beszédében amellett fog érvelni, mennyire fontos, hogy „megduplázzuk” az ukrán hadseregnek eljuttatott támogatások mértékét.

A kedden közzétett sajtóközlemény szerint arra fogja sürgetni a nyugati szövetségeseket, hogy szállítsanak harci repülőgépeket és más nehézfegyvereket Ukrajnának, mivel úgy véli, „nem lehetünk önelégültek”, hiszen Ukrajna sorsa továbbra is „függőben van”.

Kiemelte, hogy ha Putyin sikerrel jár, az „még több nyomorúságot” hoz majd el Európa-szerte, egyben súlyos következményekkel jár az egész világra nézve, hiszen nem éreznénk magunkat többé biztonságban, így mindent meg kell tennünk, hogy felkészüljünk hosszútávon is.

Ehhez arra van szükség, hogy megduplázzuk az Ukrajnának nyújtott támogatást, miközben mélyen beleássuk magunkat a készletekbe, felpörgetve a termelést, hiszen nehézfegyverekre, harckocsikra és repülőgépekre is szükség van – írta a CNN.

Truss úgy véli, a globális biztonsági struktúrát a „béke és jólét garantálására tervezték”, amely kudarcot vallott Ukrajnában, ezért „új megközelítésre” van szükség, kedden pedig Németország, Kanada és az Egyesült Királyság is bejelentette, hogy nehézfegyvereket szállít Ukrajnába.