Home / News / Három öreg a színpadon: elbúcsúzott a Genesis, Phil Collinsnak már mindene fáj

Három öreg a színpadon: elbúcsúzott a Genesis, Phil Collinsnak már mindene fáj

A dobos-énekes mentette meg a legendás bandát, de most már lelépnek a színről.

Aki a nyolcvanas években volt fiatal, annak a Genesis együttes jelentette a nyugat egy darabkáját.

Az 1967-ben alapított angol rockbanda azután sem rogyott meg, hogy az énekes Peter Gabriel 1975-ben lelécelt, szólókarrierre váltott, hiszen a dobos Phil Collins kiválóan pótolta őt.

A legendás együttes március 26-án végleg elbúcsúzott a közönségtől, az utolsó londoni koncerten már csak három öregembert láthattunk a színpadon állni, különösen a 71 éves frontember, Phil Collins tűnt megtörtnek.

A bulit szinte teljesen ülve csinálta végig, rengeteg nyavalya kínozza, így nemcsak a dobolás, de már az állás is óriási kihívást jelent számára.

A 2007-es Genesis-turné során szedett össze egy csigolyaelmozdulást, amelyet két évvel később meg is kellett operálni, de a beavatkozás nem sikerült túl jól.

Onnantól kezdve csak úgy tudta a dobverőket tartani, ha rászalagozták a tenyerére.

A kiváló zenész heveny hasnyálmirigy-gyulladással is küzdött, majd a házassága is tönkrement, a felesége pedig a gyerekeikkel Miamiba költözött.

Phil Collins 2015-ben gerincműtéten esett át, de az is balul sült el, így az énekes kénytelen volt a háttérbe vonulni.

Nem lehet szégyenkeznivalója a Genesisszel, hiszen több mint 100 millió lemezt adtak el fennállásuk során, 21-szer szerepeltek az UK Top 40-ben, illetve 6 albumuk kötött ki az első helyen.

Peter Gabriel szintén megjelent a búcsúkoncerten, de csak a nézőtérről figyelte a banda elköszönését.