Home / News / Hátborzongató látvány a Babák szigete: egy halott kislány szellemét akarták kiengesztelni velük

Hátborzongató látvány a Babák szigete: egy halott kislány szellemét akarták kiengesztelni velük

Mexikó tele van paradicsomi helyekkel, de van egy kis sziget, ami a gyönyörködtetés helyett inkább borzalmat kelt az emberekben.

Az 1950-es években történt, hogy Julian Santana Barrera elhagyta családját, hogy egy Teshuilo-tavi szigetre költözzön.

Egyszer Barrera egy lány testét látta a lebegni vízben, de életét már nem tudta megmenteni. Nem sokkal ezután Julian egy babát látott úszni, és úgy vélte, biztosan a lányhoz tartozott.

Fogta a babát, és felakasztotta egy közeli fára, hogy tiszteletét fejezze ki a lány szelleme előtt.

Így született a Babák szigete

Egyesek szerint egy kislány valóban megfulladt a csatornában, míg mások azt állítják, a férfi csak beképzelte az eseményeket, de egy biztos, egész életét annak szentelte, hogy egyedülálló emlékművet állítson a kislánynak.

A férfit kísértette, hogy képtelen volt megmenteni a kislányt. Elvesztett vagy kidobott babákat kezdett el gyűjteni Xochimilco környékén, majd százával akasztotta fel az erdőbe.

Egyesek szerint előfordult, hogy saját terményeit is babákra cserélte. Ezeket, ahogy kapta vagy találta, úgy ajánlotta fel őket a kislány szellemének, sem a piszok vagy a szemek, végtagok hiánya nem zavarta.

Ha valamelyik baba ép állapotban is került hozzá, akkor azt az időjárás tépázta meg, végeredményében horrorisztikus látványt kölcsönözve a fákon csüngő játékok sokaságának.

Julian Santana Barrera saját kunyhójában is tartott belőlük, amiken alkalomadtán fodrászkodott, vagy különböző módokon, például napszemüveggel díszítette fel.

Annak ellenére, hogy sokan rémisztőnek találták a szigetet, a férfi a babákra mint a sziget gyönyörű védelmezőire tekintett. Látogatókat is fogadott, akiket némi pénz fejében körbevezetett a környéken.

Közel ötven év után, hogy a kislány meghalt, Julian Santana Barrerát ugyanazon a helyen találták megfulladva, ahol a lány élete is véget ért.

Halála óta a sziget története világhírű lett, számos cikk és tv-műsor dolgozta fel. A szigetből turistalátványosság lett. A róla és a szigetről készült dokumentumfilmet itt lehet megtekinteni.