Home / Photography / Hogyan lehet menekülni egy süllyedő autóból

Hogyan lehet menekülni egy süllyedő autóból

Ahhoz, hogy túlélje a szélsőséges helyzetben, jobb, ha győződjön meg róla, hogy tudja, mit kell tennie előre. Végtére is, amikor ropogós idő jön, lehet, hogy csak másodpercek cselekedni! A biztonságtudatosság növelése érdekében egy profi mentőcsapat vizuálisan hozzáférhető és részletes utasításokat adott arra vonatkozóan, hogyan kell viselkedni, ha egy gyorsan süllyedő autóban találja magát.

Ma a Bright Side megosztja Önnel a legfontosabb ajánlásokat, amelyek egy nap segíthetnek megmenteni magát és a körülötte lévőket.

How to Escape From a Sinking Car
How to Escape From a Sinking Car

A mentők arra figyelmeztetnek, hogy már csak egy perce van, hogy befejezze ezt a két lépést, mielőtt az autó elsüllyed a víz alatt.

Ne veszts időt azzal, hogy kinyitod az ajtót. Nem mozdul, mert a víz kívülről nyomja. Ne feledje – a sorozat “unfasten a biztonsági övet, engedje le az ablakot, mászni ki az autóból” az egyetlen esélye a megváltásra.

A kézi ablak a legjobb menekülési lehetőséget nyújtja. Azonban nem minden vész el, ha az autónak vannak ablakai. A szakemberek megjegyzik, hogy a vizsgálati eredmények szerint az autó elektronikája legalább tíz percig működik, miután elmerült.

How to Escape From a Sinking Car

Ne is próbálja meg betörni a szélvédőt – extra erős, ütésálló triplex biztonsági üvegből készül.

Számos online üzlet kínál speciális autó ablaktörő eszközöket megfizethető áron. Egy másik lehetőség az, hogy néhány nehéz tárgyat hegyes hegyes (mindig tartsa az ilyen tárgyat praktikusan az autóban). Ez lehet egy kalapács, egy csavarkulcs, egy nehéz csavarhúzó. Ezek hiányában használhat kivehető fejtámlát (ütés az üvegre a fejtámla fém szegecseivel), egy tűsarkúval vagy a könyökével. Meg kell célozni az ütések sarkában az ablak, mint az üveg törékenyebb ott.

How to Escape From a Sinking Car

Ha gyermekekkel utazik, a mentők a következő műveletsorokat javasolják: a biztonsági öv kioldása; engedje le az oldalsó ablakot; először bontsa ki az idősebb gyermek biztonsági övét, és lökje ki az autóból; majd ismételje meg az eljárást a fiatalabb gyermekével. Végül hagyja el az autót. Így mindenkinek nagyobb esélye van a túlélésre.

How to Escape From a Sinking Car

Ha nem tudja kinyitni vagy betörni az ablakot, van egy másik kiút is: az ajtón keresztül. Ez a legellentmondásosabb menekülési módszerek, mivel meg kell várni, amíg az autó megtelik vízzel annak érdekében, hogy a nyomás belül és kívül az autó egyenlő ki. Amikor ez megtörténik, lélegezzen be a levegő maradványaiba, nyissa ki az ajtót, és ússzon ki.

Egy tipp a szakemberektől: tartsa szilárdan a kilincset, miközben a víz kitölti az utasteret. Ne feledje, hogy az ajtó nem nyílik könnyen. Lehet, hogy a lábaddal kell nyomnod.

How to Escape From a Sinking Car

Könnyű zavarttá válni a víz alatt, különösen akkor, ha a víz zavaros. Ahhoz, hogy megtalálja az utat a felszínre, úszni ugyanabba az irányba, mint a növekvő légbuborékok.

How to Escape From a Sinking Car
Illusztrálta Jekatyerina Ragozina a Bright Side