Home / Photography / Hontalan édesanya, savtámadást túlélő nő, vizet kereső asszonyok – Megrázó, díjnyertes fotók az emberiségről

Hontalan édesanya, savtámadást túlélő nő, vizet kereső asszonyok – Megrázó, díjnyertes fotók az emberiségről

Emberi sorsokat, igazságtalanságokat, súlyos problémákat mutatnak be a díjnyertes fotók.

A Photography 4 Humanity globális fotópályázat egy, az ENSZ által támogatott projekt, amely arra szólítja fel a fényképészeket a világ minden táján, hogy az emberség, az emberi jogok és az emberi sorsok témaköreit örökítsék meg kamerájukon keresztül.

A versenyre beérkezett képek minden évben elgondolkodtatóak, megrázóak: a bátorságot, a reményt, az igazságtalanságot, az együttérzést, a kudarcokat vagy a győzelmeket mutatják be egyedi megközelítésből.

Megrázó díjnyertes fotókon az emberiség

A zsűritagok minden évben kiválasztják a legjobb felvételeket, a 2021-ben beérkezett pályázatok pedig talán minden eddiginél súlyosabbra sikerültek. A következő képek összefoglalva mutatják meg a tavalyi évet, annak legnagyobb problémáit és az emberiség azon nehézségeit, amikkel sokan nem szembesülnek mindennapjaik során, pedig nagyon is jelen vannak a világon.

Az Apratim Pal által készített győztes kép két nőt örökít meg, amint éppen vizet keresnek a szárazság sújtotta Indiában.

A Yauhen Yerchak által készített fotó „A tiltakozásnak női arca van” címet viseli, és a női jogokért való küzdelmet, a nők elnyomását mutatja be. Fehérorosz asszonyokról készült egy tüntetés során.

„Tíz évvel a savas támadás után” – Morteza Nikoubazl megrázó fotója egy savtámadást túlélő nőt ábrázol, aki egy kép segítségével mutatja meg, milyen volt korábban az arca.

Egy hontalanná vált anya gyermekével. Hatalmas tűz söpört végig egy bangladesi menekülttáborban tavaly márciusban, 15-en meghaltak, 400-an eltűntek és 45 ezren váltak hajléktalanná.

„Az arany gyermek”: Ghána közel 10 millió dollár értékű aranyat exportált, miközben az emberek nagy része illegális bányákban dolgozik rossz körülmények között, és napi 2 dollárnyi összeget keresnek. A gyermekeket ingyen dolgoztatják.

„Maradj otthon”: 2020 óta az emberiség borzasztóan nehéz helyzetekkel szembesül a koronavírusnak köszönhetően, az élet megváltozott, és új szabályokhoz kell alkalmazkodni.

Egy bangladeshi férfi éppen segítséget kér egy autóstól, aki lefotózza, de semmit nem tesz érte. A fényképész a hasonló viselkedésre és az igazságtalanságokra hívta fel a figyelmet.

A nemi diszkrimináció a társadalom egyik legnagyobb problémája manapság, és már gyermekkorban elkezdődik.

Egy indonéziai egészségügyi dolgozó épp videótelefonál a családtagjaival a kórházi pihenőszobában, teljes védőöltözetben.

Két transznemű fiatal különleges kapcsolatát és a köztük lévő feltétel nélküli szeretetet mutatja be a kép, akik sok előítélettel néznek szembe mindennapjaik során.