Home / News / Húsvéti nyusziként adják el a megmaradt csokimikulásokat a boltokban?

Húsvéti nyusziként adják el a megmaradt csokimikulásokat a boltokban?

Régi pletyka, hogy a decemberben megmaradt csokimikulásokat húsvét előtt újracsomagolják, és csokinyulakként adják el őket a boltokban.

Most egy szakértő elmondta, mi az igazság.

A közösségi médiában már többször is találkozhattunk olyan fotókkal, melyekkel a készítőik azt próbálják meg bizonyítani, hogy a decemberben megmaradt csokimikulásokat húsvét előtt újracsomagolják, majd csokinyulakként adják el őket a boltokban.

Ennek a rejtélynek járt utána a Dívány, akik egy szakértő segítségével tettek pontot ennek az ügynek a végére.

„Nem láttam még ilyet, csak photosopolva. A gyártásban nem létezik ez a jelenség. A legtöbb figurát az utolsó napokban akciós áron értékesítik, de azt sem csomagolják át, ami így sem fogy el”

– fogalmazott Sántha Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke.

A szövetség a húsvét előtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a magyar emberek évente fejenként 10-11 kilogrammnyi édességet fogyasztanak el, melynek nagy részét a jégkrémek, a kekszek és a piskóták adják, míg a összfogyasztás ötödét teszik ki a csokoládék.

A szövetség adati szerint a magyarok 77,5 százaléka naponta vagy legalább hetente fogyaszt édességet. Ebből is látszik, hogy az ország lakosságának több, mint a háromnegyede számára nem fontos a cukormentes életmód.

A felmérések továbbá azt mutatják, hogy a magyar emberek kétharmada nem a természetes összetevőket keresi.