Home / News / Időjárás: borzasztó hírt közölt a Meteorológiai Szolgálat

Időjárás: borzasztó hírt közölt a Meteorológiai Szolgálat

Hétvégén egy hidegfront tör be Magyarországra, ami visszahozza a mínuszokat és a havat is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég, de az éjszaka első felében helyenként még vékony lesz a felhőtakaró.

Keleten, északkeleten lassanként megszűnik az eső, ugyanakkor a hajnali órákban a déli megyékben újra elered. Ekkor délnyugaton havas eső is előfordulhat.

Az északi, északnyugati szél az Észak-Dunántúlon, illetve a Bodrogközben lehet élénk, olykor erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul.

Szombaton reggel elsősorban a déli országrészben, később másutt is több helyen újra várható csapadék. A nap második felében az esőt az északi megyékben és a Dunántúlon havas eső, később hó váltja fel, de késő este az Alföldön is lehet vegyes halmazállapotú csapadék.

Az északi, északnyugati szél többfelé lesz élénk, az Észak-Dunántúlon és a Bodrogközben időnként erős, de Nyugat-Magyarországon viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 11 fok között valószínű.
Vasárnap eleinte erősen felhős vagy borult idő várható, szórványosan esővel, havas esővel, havazással.

A nap második felében egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, de főleg egy összeáramlási vonal mentén, nagyjából a Tisza tágabb környezetében maradhatnak erősen felhős területek.

Néhol zápor, hózápor is kialakulhat még. Az északnyugati, északi szelet több helyen erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Hajnalra általában -3 és +3 fok közé hűl le a levegő, a délutáni órákban 4, 9 fokot mérhetünk.