Home / Animal / Ilyen hatalmas macskát még biztosan nem láttál: Kefir az internet új kedvence

Ilyen hatalmas macskát még biztosan nem láttál: Kefir az internet új kedvence

A hatalmas cicát még gazdája is csak nehezen tudja felemelni.

Lássuk be, macskák nélkül nemcsak az élet, hanem az internet is sokkal unalmasabb hely lenne, hiszen nagyon sok mosolyt csalnak az emberek arcára kedves – vagy éppen flegma – természetükkel és aranyos megjelenésükkel.

Egy Oroszországban élő macska azonban más dolog miatt is különleges: a Kefir névre keresztelt cica olyan nagyra nőtt, hogy mindenki a csodájára jár.

Még tovább is nőhet a nagy méretű cica

A maine coon fajtájú macskáknál nem ritka a nagyobb méret, άм Kefir 12 kilogrammos súlya még a fajtársaihoz képest is kiemelkedő, ráadásul még csak egy éves és kilenc hónapos, és ezek az állatok akár hároméves korukig is nőhetnek, így valószínűleg a fehér szőrmók is nagyobb lesz még.

Gazdája, Yuliya szerint sokan először meglepődnek, amikor meglátják, és voltak olyanok is, akik elsőre kutyának nézték a nagyra nőtt négylábút.

Kefir a legtöbb képen morcosnak tűnik, de gazdája szerint egy igazi szeretetgombóc, aki imád játszani és dorombolni.

Yuliya megosztotta, hogy Kefirt egy macskatelepről hozták, elsőre megfogta őket, hogy a bundája olyan szép és fehér, nevét is innen kapta. A macska azonnal megtagadta a száraz macskaeledel fogyasztását, és csak húst és természetes takarmányt fogyasztott, valószínűleg ez is segített neki abban, hogy ilyen nagyra nőjön.

Kefir nagyon okos macska, aki nem hangoskodik, nem kaparja szét a bútorokat, és mindig nagyon nyugodtan viselkedik.

A gyönyörű, fehér bundája folyamatosan nő, így néha szükség van egy kis nyírásra.

A 12 kilós macskát nem könnyű felemelni, és még valószínűleg ennél nagyobb lesz.

A maine coonok esetében a hímeknél 8-9 kiló az átlag, a nőstény cicáknál pedig 6-8 kilogramm, így Kefir már most jóval túlszárnyalja méretében a fajtársait.