Home / News / Jakab Péter kemény reakciója Orbán Viktor nagy bejelentését követően

Jakab Péter kemény reakciója Orbán Viktor nagy bejelentését követően

Magyarország miniszterelnöke jelentette be, hogy maradnak a hatósági árak, miután úgy döntöttek, meghosszabbítják a rendelkezést.

Orbán Viktor szerda délután, közvetlen a kormányülést követően erősítette meg, hogy marad az árstop. Jakab Péter, aki az elmúlt hetekben a választási kudarc után minden eddiginél több kritikát kapott, a hivatalos Facebook oldalán reagált.

Várható volt, hogy Jakab nem lesz elégedett az intézkedés ezen formájával, miközben a lengyel kormány példájával élt, ami kapcsán megjegyezte, a lengyelek más utat választottak. Szerinte a magyar kormány pedig önmagát védi, és nem a családokat.

„Marad a hatósági ár, és marad az Európa-rekorder 27 százalékos áfa. Orbán ma bejelentette, elég, ha a boltosok harcolnak a drágulás ellen, a kormánynak nem kell tennie semmit.” – írta a posztjában a Jobbik elnöke.

„A kereskedő rögzítse az árakat, eközben a kormány továbbra is vígan beszedi a 27 százalékos áfát, benzin esetében ezen túl még a jövedéki adót is. Ilyen drágulás mellett ennyi adót behajtani a néptől önmagában is megszorítás.”

„A lengyel kormány más utat választott. Ott radikálisan csökkentették a benzint terhelő áfát, az alapvető élelmiszereknél pedig elengedték az egészet. A lengyel kormány a családokat védi. A magyar kormány meg önmagát. Mint mindig. Ameddig hagyjuk. Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!”