Home / News / Karda Bea: ,,Amikor kiújult a rákom, próbáltam nagyon erős lenni, de nem tudtam”

Karda Bea: ,,Amikor kiújult a rákom, próbáltam nagyon erős lenni, de nem tudtam”

Másodszor nézett farkasszemet a halállal. Karda Bea azt hitte, hogy 13 évvel ezelőtt már legyőzte a rákot, de a betegség tavaly ismét kiújult.

Karda Bea nem hitt a fülének, amikor egy rutinvizsgálat után az orvosa közölte vele, hogy újra műteni kell, mert kiújult a mellrákja. Most, másfél évvel a diagnózis után újra gyógyultnak minősítették, és a Tényeknek már megkönnyebbülten mesélt arról, mit élt át.

“Amikor megkaptam a diagnózist, próbáltam nagyon erős lenni, de nem tudtam” – mesélte az énekesnő, aki a kocsijából azonnal felhívta a férjét a hírrel.

“Mesélem neki, hogy figyelj, másodszor is megkaptam, úgy reagált rá, hogy megoldjuk, megcsináljuk, és túl leszel rajta! (…) A jó hír az, hogy egy év kezelés után itt vagyok és tünetmentesen, és a jó hírek, hogy minden leletem jó.”

Ahogy Karda Bea mondja, ő nem ismer olyat a környezetében, aki kétszer is kigyógyult volna a mellrákból. Ő maga sem a műtéttől fél leginkább, hanem a műtétet követő öt héttől, amikor arra kellett várnia, van-e áttéte, kemoterápiája lesz-e vagy sugárkezelést kap.

“Most már jól vagyok, aztán kiderül a következő szűrésen, hogy minden rendben van-e.”