Home / News / Károly hercegnek elege lett unokahúgai vad költekezéséből: óriási botrány lett ebből a palotában

Károly hercegnek elege lett unokahúgai vad költekezéséből: óriási botrány lett ebből a palotában

Károly hercegnek elege lett abból, hogy Eugénia mekkora számlát csinált a brit adófizetőknek.

A hét elején írtunk arról, hogy Harry herceg perrel fenyegeti a brit kormányt, ugyanis mióta Meghannal visszaléptek a szerepkörükből, azóta Nagy-Britanniában nem a rendőrség felel a biztonságuk védelméért, άм Károly herceg fia félti a családját, és csak akkor érezné magát jól Angliában, ha a rendőrök őriznék őket.

Akár még fizetne is nekik ezért pluszban, ezt nem az adófizetők pénzéből állnák.

A sztori kapcsán a Mirror megemlítette, hogy nem Harry és Meghan az egyetlenek, akiket hivatalosan már nem őrizhetnek a rendőrök, Erzsébet királynő lányunokái, Beatrice és Eugénia hercegnő biztonságáért sem a hivatásos rendfenntartók felelnek.

Károly herceg, Eugénia és Beatrice balhéja

A brit királyi család legmagasabb rangú tagjait, így a királynőt, Károly herceget vagy éppen Vilmost és Katalint egész nap védőtisztek őrzik, míg például Anna hercegnő, Edward wessexi gróf vagy felesége, Zsófia wessexi grófné mellé csak a hivatalos feladatuk elvégzésekor állítanak rendőröket.

András herceg lányai, Beatrice és Eugénia nem dolgoznak a családnak, így őket a 2010-es évek eleje óta nem védik a hivatásos szervek. Mindez Károly herceg közbeavatkozásának köszönhető.

Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

Még 2011-ben Eugénia hercegnő több mint 100 000 fontot költött el a brit adófizetők pénzéből, ugyanis pont abban az időszakban utazgatott rengeteget. Felfedezte Indiát, Thaiföldet és Dél-Afrika tájait is.

Bár a hoteleket és az utazást saját zsebből állta, άм rendőrök is voltak vele testőrként, így a biztonsági számlát és a túlórapénzt már a brit nép állta.

Károly herceg úgy érezte, unokahúgával elszaladt a ló, ezért azt javasolta, mivel kicsi az esélye annak, hogy a lányok valaha is a királyi család magas rangú és aktív dolgozó tagjaivá válnak, így ne az ország lakosai állják a biztonságuk védelmét.

A tanácsa után nagy botrány tört ki, ugyanis Wales hercege vérig sértette öccsét, Andrást, mesélte Angela Levin, a család hivatalos életrajzírója.

– Károly herceg döntött úgy, hogy leállítja ezt, hiszen valószínűleg úgysem lesznek magas rangú előkelőségek, és ez már túl sok pénz a lakosság számára. András herceg erre annyira dühös lett, hogy levelet írt a királynőnek.

András herceg meg is haragudott ekkor a bátyjára.Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

– Úgy fogalmazott, azt akarja, hogy tekintsék őket a királyi család méltó tagjainak. Nem akarta, hogy a védőtisztek elhagyják a lányokat.

Manapság, ha Beatrice és Eugénia védelemre vágyik, privát módon kell felbérelniük testőröket. Mind a ketten hétköznapi munkát végeznek, Beatrice az Afiniti szoftvercégnél dolgozik, míg Eugénia a Hauser & Wirth művészeti galéria igazgatója.