Home / News / Kegyetlen: Undorító dolgot tett a betegekkel a magyar ápolónő

Kegyetlen: Undorító dolgot tett a betegekkel a magyar ápolónő

Szörnyű vádak miatt áll a nürnbergi bíróság előtt Kamelia Z., az az ápolónő, akit egyik gondozottjának brutális halálával gyanúsítanak.

A magyar állampolgársággal is rendelkező nővér verte és fojtogatta a gondjaira bízott 94 éves áldozatát, majd a nyakából kiharapott egy véres darabot.

Borzalmas hír fogadta a békés schwabachi idősotthon lakóit tavaly áprilisban. Szeretett nyugdíjas társuk, a 94 éves Ilse vérbe fagyva feküdt az egyik, idősek lakhelyéül szolgáló ház hálószobájában.

Elárulta gyilkosa nevét

A még lélegző asszonyra látogatóba érkező fia, Matthias talált rá, a szoba sarkában pedig egy széken ott ült bántalmazója, Kamelia, aki üveges szemekkel meredt maga elé. Ilsét azonnal kórházba szállították. Utolsó erejével még fiának elmondta, ki támadta meg, nem sokkal később azonban életét vesztette.

A halottkém jelentésében az áll: támadója brutálisan megverte, megkínozta, harapdálta, nyakából egy jókora darabot ki is harapott, majd párnával fojtogatta. A rendőrség még a helyszínen őrizetbe vette Kameliát.

Alig beszél németül

A közgazdasági képesítéssel rendelkező magyar-román állampolgárságú 53 éves nővér egy kelet-európai közvetítőcégen keresztül érkezett a bajor városba. Munkáját lelkiismeretesen végezte.

Öt éve dolgozott már Németországban különböző családoknál, annak ellenére, hogy németül alig beszélt. A gyilkosság előtt egy hónappal került az idősotthonba. Munkájára ott sem volt panasz, sőt Ilse kifejezetten a bizalmába fogadta ápolóját.

Csak kitalálta az alibijét

Kamelia egy vallomást tett: ebben az állt, a tragédia napján reggel ment el Ilséhez, nyolckor levitte a szemetet, a gyilkosság pedig ekkor történhetett, azaz amikor az idős asszony egyedül maradt.

Verziója azonban hamar megdőlt. A nyomozók gyorsan kiderítették, Ilse nem használta a személyzet értesítésére szolgáló riasztót így betörésről vagy rablásról szó sem lehetett.

Amennyiben a vád bebizonyosodik , Kamelia Z. akár 10 év börtönbüntetést is kaphat tettéért. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Kamelia ezek után hallgatásba burkolózott, horrorisztikus tettére így azóta sem adott magyarázatot.

Tárgyalása most kezdődött, de vallomást már nem akart tenni. A börtönből elfogásakor viselt ruhájában állították elő: kissé fakó, bordó színű garbóban érkezett, kezében tartott zöld kabátját akkurátusan terítette a karfára.

A bíró szavait tolmács segítségével értette meg, érzelmek nem látszottak az arcán. Üres tekintettel ülte végig az első tárgyalási napot. Szörnyű tettéért tíz év börtönre ítélhetik.

====

Akkor és most: 21 éve ugyanolyan szép Thalía, a Marimar és Rosalinda sztárja

Egykor a Marimar sorozatban lett népszerű nálunk is, később a Rosalinda főszereplőjeként rajongott érte a fél ország. Thalía Sodi azóta sem változott, pedig évtizedek teltek el.

Idén lesz 45 éves Thalía, de gyakorlatilag egy nappal sem tűnik idősebbnek, mint ahogyan a telenovellákban megismertük. A ’90-es évek közepén lett az egyik legnépszerűbb sorozatsztár, aki nemcsak színésznőként, hanem énekesnőként is brillírozott.

Egészen addig, ameddig 2000-ben feleségül nem ment Tommy Mottolához, aki zenei producerként már nem akarta látni a feleségét ilyenfajta “limonádékban enyelegni”.

Na, szóval elég annyi, hogy bár senki nem fogadott volna nagyobb összegben, a házaspár még ma is együtt van, és bármennyire és féltették a színésznőt Mariah Carey exétől, láthatóan alaptalan volt minden pletyka.

Az esküvői fotón és a néhány napja, a Tony-gálán készült képen csak az a feltűnő, hogy Mottola mennyire megöregedett, miközben a színésznő ugyanolyan jól néz ki. Mindez Thalía szerint a rendszeres orgazmusnak köszönhető, bár sokan kétlik, hogy a 67 éves férj képes megfelelni a színésznő szexuális igényének, nevezetesen, hogy napi 50 orgazmusa legyen.

Na de visszatérve a színésznőhöz, azért meg kell hagyni, remekül mutatott a Tony-gálán idén is. Sőt, talán még jobban, mint az elmúlt években.

Sikeres üzletasszony, saját ruha- és sminkkollekcióval, amelyet Amerikában is forgalmaznak. De a valódi boldogság Thalía számára a családja, és az, hogy végül 40 évesen másodszor is anya lehetett.

Talán éppen ezért szívügye Thalíának az anyák és gyermekeik jóléte, egy jótékonysági szervezet keretében támogatja is, csakúgy, mint az oktatást és az egészségügyet.