Home / News / Ki volt Jézus ikertestvére, akiről a Vatikán nem mer beszélni?

Ki volt Jézus ikertestvére, akiről a Vatikán nem mer beszélni?

Ki volt Jézus ikertestvére? Melyikük halt meg a kereszten, és ki “támadt fel”? A világ legnagyobb szemfényvesztői, akik létrehozták a kereszténységet.

Megannyi legenda és teória terjeng a világtörténelem legnagyobb figurájáról, Jézus Krisztusról. Létezik például egy legenda, mely szerint Jézus megszökött a kivégzése előtt, és Japánban telepedett le, ahol a sírja is megtalálható.

De beszélik azt is, hogy Jézusnak volt egy ikertestvére, akinek létezését a Vatikán nem meri beismerni, mert félnek az esetleges következményektől.

E szerint a pletyka szerint Jézus és ikertestvére minden idők legnagyobb szemfényvesztésére alapozták a kereszténységet.

Léteznek például olyan apokrif evangéliumok, melyekben az áll, hogy Jézus nem egy ember volt. Írásos emlékekből kiderül, hogy Jézust gyakran két teljesen más aspektusban tüntették fel: egyszer csodatevőként, egyszer pedig halandóként.

Vallástörténészek szerint ez az éles kontraszt azzal magyarázható, hogy Jézusnak lehetett egy ikertestvére, akivel együtt végrehajtották a világtörténelem színjátékát.

Az említett apokrif iratokban – melyeket a níceai zsinat után megsemmisítettek, míg egyes iratokat elrejtettek – az áll, hogy Jézus ugyan valóban meghalt a kereszten, de soha nem támadt fel.

Feltámadását az ikertestvére játszotta el, hogy ezzel is bizonyítsa az örök életet.

Hogy senki se jöjjön rá a csalásra, Jézus mindig távol tartotta magát az ikertestvérétől, és mindvégig tisztában voltak azzal, hogy ha az Isten Fiát elítélik, valamelyiküknek meg kell halnia, hogy ezzel az áldozattal sikerüljön a szemfényvesztés, és így létre tudják hozni a kereszténységet.

Azok, akik ebben a teóriában hisznek, meg vannak győződve róla, hogy a Vatikán is tud Jézus ikertestvéréről, de a kereszténység biztos jövője érdekében nem akarják nyilvánosságra hozni az igazságot.