Home / News / Körmönfontan manipulálja Putyint az USA

Körmönfontan manipulálja Putyint az USA

Az utolsó pillanatban lehúzták a legújabb amerikai szankciós listáról Alina Kabajevát, Vlagyimir Putyin orosz államfő állítólagos kedvesét, néhány gyermeke anyját – derül ki amerikai sajtóértesülésekből.

Az Egyesült Államok kormánya levette a legutóbbi szankciós listáról Alina Kabajeva korábbi olimpiai tornász versenyzőt, aki a pletykák szerit Vlagyimir Putyin orosz államfő kedvese – írja a Moscow Times Wall Street Journalra hivatkozva.

Meg nem nevezett informátorok azt suttogták a gazdasági lap sajtómunkásainak fülébe, hogy bár a 2016-os amerikai elnökválasztás orosz befolyásolásával kapcsolatos vizsgálat szerint Kabajeva részesedik Putyin vagyonából, egyelőre nem “bántják”.

Az amerikai kormány emellett azt gondolja, hogy az asszony az orosz államfő legalább három gyerekének anyja.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács a 24. órában “adott kegyelmet” neki, mert nem akarnak túl nagy személyes nyomást helyezni Putyinra.

Úgy vélik, az végleg elidegeníthetné attól, hogy nyitott legyen az ukrán vezetéssel folytatott béketárgyalásokra.

A Kreml következetesen tagadja az államfő és a volt tornász viszonyát, ha valaki az orosz sajtóban erről merészel pletykálkodni, az számíthat a kormány cenzorainak szigorára.

Európai és svájci források szerint Kabajeva Svájcban szülte meg gyermekét 2015-ben, 2019-ben pedig ikreknek adott életet Moszkvában.

A 39 éves asszony jelenleg egy Kreml-barát médiaholding, a Nemzeti Média Csoport vezetője, amelynek honlapjáról április elején eltűnt a neve.