Home / News / Lángokban áll – ukrán rakéta találta telibe Moszkvát

Lángokban áll – ukrán rakéta találta telibe Moszkvát

Ez egyébként ugyanaz a cirkáló, amely legénységének az invázió első napjaiban a Kígyó-sziget ukrán védői azt mondták, hogy „b@szódjanak meg”.

Arról, hogy mi történt vele, a szemben álló felek egészen mást mondanak.

Az orosz védelmi minisztérium szerint tűz okozott robbanást az orosz Moszkva nevű cirkálón, miután a Fekete-tengeri flotta zászlóshajóján berobbant a lőszerkészlet, a legénységet pedig evakuálták – írja a BBC cikke.

Odessza kormányzója, Maksim Marcsenko azonban Telegramon azt állítja, a hadihajót két ukrán gyártmányú Neptun rakéta találta el.

Halálos áldozatokról, sérültekről nincs hír, és a nyugati sajtó egyelőre független forrásokból nem tudta leellenőrizni egyik fél információit sem.

Ráadásul mivel a Fekete-tengeren jelenleg több helyen is komoly viharok tombolnak, lehetetlen műholdas felvételeket készíteni a hírek igazolására.

A Moszkva nevű rakétacirkálót 1982-ben építették és helyezték üzembe, 2000-ben lett a Fekete-tengeri flotta zászlóshajója és kulcsszerepet játszott Oroszország 2015-ben kezdődött szíriai hadjárata során.

Ez egyébként ugyanaz a hajó, aminek a legénységének az invázió első napjaiban a Kígyó-sziget ukrán védői azt mondták, hogy „b@szódjanak meg”.