Home / News / Lavrov: valós veszélye van a harmadik világháború kirobbanásának

Lavrov: valós veszélye van a harmadik világháború kirobbanásának

Szergej Lavrov, Oroszország külügyminisztere ismételten aggasztó nyilatkozatot tett a helyzet potenciális eszkalálódásának kérdésében.

Az orosz sajtónak adott nyilatkozatában Lavrov kijelentette, Oroszország továbbra is elkötelezett a béketárgyalások mellett – idézte az AFP. Az orosz külügyminiszter ugyanakkor burkoltan jelezte, hogy fogy a türelmük:

„A jóhiszeműségnek is vannak határai és amennyiben ezt nem viszonozzák, az nem segíti a tárgyalási folyamatot. Folytatni fogjuk a tárgyalásokat azzal a delegációval, amit Zelenszkij küldött”

Szergej Lavrov azzal vádolta meg ezen felül az ukrán elnököt, hogy csak „eljátssza”, hogy tárgyalni akar. Emlékezetes, hogy az ukrán fél is hasonlóval vádolta meg az oroszokat, így ebben is megtörtént a válasz-viszontválasz a kommunikáció terén.

„Nagyon jó színész. De ha figyelmesen nézed és olvasod, amit mond, akkor ezer ellentmondást találsz nála”

Az orosz külügyminiszter ezt követően tért ki az ukrajnai háború okozta a feszültségekre, melynek kapcsán aggasztó kijelentést tett: szerinte igenis valós veszélye van annak, hogy kirobban a harmadik világháború.

„A veszély nagyon komoly, valós és nem szabad soha sem alábecsülni”

Lavrov végezetül kijelentette, biztos benne, hogy tárgyalással le lehet zárni a háborút, viszont a megállapodás részleteit az adott harci helyzet fogja meghatározni – utalva ezzel arra, hogy feltehetően a Donbasz elfoglalásától függnek a részletek.