Home / News / Lázár Jánosék cáfolnak: még a nyilvános meghívás előtt értesítették Márki-Zayt a tárgyalás ötletéről

Lázár Jánosék cáfolnak: még a nyilvános meghívás előtt értesítették Márki-Zayt a tárgyalás ötletéről

Az fideszes országgyűlési képviselő szerdán jelentette be, hogy munkamegbeszélésre hívja Márki-Zay Pétert.

A hódmezővásárhelyi polgármester másnap híradónk kérdésére közölte: bár furcsának tartja, hogy az országgyűlési képviselő csak nyilvánosan hívta meg őt, személyesen nem, a találkozót jó ötletnek tartja, és hajlandó időpontot egyeztetni.

Lázár Jánosék szerint azonban a Facebook-bejegyzést már megelőzte egy személyes megkeresés.
Mint már ismeretes, Lázár János, fideszes országgyűlési képviselő munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármestert.

Márki-Zay másnap híradónk kérdésére közölte: bár furcsának tartja, hogy az országgyűlési képviselő által hangsúlyozottan nem nyilvános munkamegbeszélésre csak nyilvánosan hívta meg őt Lázár, személyesen nem, a találkozót jó ötletnek tartja, és hajlandó időpontot egyeztetni.

Híradónk azonban nem sokkal később Lázár János sajtóosztályától arról értesült: a fideszes országgyűlési képviselő még a Facebook-bejegyzés előtt értesítette a polgármestert a kezdeményezésről, méghozzá a hivatali e-mail címén, amire a hivatalból állítólag válasz is érkezett.

Lázár János egyébként – híradónknak megküldött válaszuk szerint – azért tartja fontosnak az egyeztetést, mert úgy látja, „Hódmezővásárhely fejlődése az elmúlt években megakadt, az elsők egyikéből sajnos sereghajtó lett”.

„Arra kell összpontosítani, hogy a város megosztottságának véget vessünk, és Hódmezővásárhelyet újra gyarapodó pályára állítsuk. Ez korántsem lehetetlen, hiszen ez a város korábban még ellenzékből is képes volt a fejlődésre” – hangsúlyozzák.

Híradónk arra is rákérdezett, hogy ha Lázár János úgy látja, Márki-Zay Péter „április 3-án estére politikai hulla lett”, miért akar mégis találkozni vele.

Lázár Jánoséktól erre a következő válasz érkezett:

„Estig sorolhatnánk a jelzőket, amelyekkel pedig Lázár Jánost illették az ellenfelei. Ennek azonban már nem sok értelme volna. Ideje van a vetélkedésnek és ideje van az együttműködésnek.

Most az utóbbié jött el. A kampány lezárultával – különösen egy ilyen megkérdőjelezhetetlen választási eredmény után – a győztesnek nemcsak joga, de felelőssége is, hogy a béke és az együttműködés irányába terelje a dolgokat. A képviselő úr erre tesz kísérletet.”​