Home / News / Lezuhant egy repülőgép 132 emberrel a fedélzetén Kínában – videó

Lezuhant egy repülőgép 132 emberrel a fedélzetén Kínában – videó

Lezuhant a China Eastern légitársaság Boeing-737-es repülőgépe több mint 130 emberrel a fedélzetén – jelentette hétfőn a CCTV állami televízió.

A baleset a dél-kínai Csianghszi régióban, Fucsou város közelében történt. Az első jelentések szerint a gépen 133 személy utazott, amelyet később 132 főre módosított a kínai hírügynökség.


Az MU5735-ös járatszámú repülőgép a jelentések szerint a Junnan tartománybeli Kunmingból tartott Kantonba (Kuangcsou), amikor lezuhant. A kínai kormány menőegységeket küldött a baleset helyszínére – számolt be a CCTV adása alapján a német Focus Online.

A pekingi légügyi hatóság megerősítette a baleset tényét és azt, hogy a repülőgép a földet érés során kigyulladt.

A Boeing–737-es fedélzetén 132 ember tartózkodott, köztük a kilenctagú személyzet (ez első jelentések még 133 utasról szóltak).

A repülőszerencsétlenség helyszíne

Az interneten elérhető egyik kínai videón az látható, amint magas füstfelhő száll fel egy hegy mögül, vélhetően a földet érés során kigyulladt Boeing–737 roncsaiból.

A gép repülési útvonala

A helyi lakosok által mobiltelefonnal készített felvételeken nagy mennyiségű törmelék is látható.

A baleset a délkelet-kínai Teng megye egy távoli, dombos vidékén történt, Kuangcsoutól mintegy 300 kilométerre, ritkán lakott területen.

A címlapfotó illusztráció.