Home / Funny / Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során

Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során

Az internetes viccoldalak kedvenc szereplői jócskán megváltoztak az évek múlásával.

Az internet világában pont az a jó, hogy mindenki megtalálja rajta, ami a legjobban érdekli.

Nemcsak oktatási, hanem szórakoztató céllal is használjuk, ez utóbbi pedig a vicces macskás tartalmak mellett a mémekben is kiteljesedik.

Ezek a képek lényegében olyan hétköznapi élethelyzeteket mutatnak be, amikkel jól lehet azonosulni, a rajta szereplő emberek pedig jól kifejezik a mindennapok problémáit vagy éppen örömeit.

Nem csoda, hogy ennyire népszerűvé váltak az elmúlt évek során.

Sokat változtak a világ leghíresebb mémjei

Az ismert mémeket sokan csak a viccoldalak fotóihoz társítják, pedig a rajta szereplő embereknek valódi, normális életük van, ráadásul az évek során sokan nagyot változtak, így már nem is biztos, hogy felismernénk őket az utcán.

Érdekesség, hogy egy magyar férfi képe is szerepel a világ legismertebb humoros mémjei között, Arató András neve ma már egybeforrt a fájdalmát rejtegető Haroldéval.

Az egykori villamosmérnököt, Arató Andrást még az iWiW-en kereste fel egy stockfotós 2010-ben, hogy képeket készítsen róla.

A fotói 2011-ben kezdtek terjedni, miután a fájdalma elfojtását vélték felfedezni arckifejezésében, így megkapta a Hide The Pain Harold nevet is. Azóta már itthon is ismert lett, legutóbb az Álarcos énekesben is feltűnt.

A mém 2007-ben született, miután Laney Griner fényképet tett közzé fiáról a Flickren, Samról, aki homokot próbál enni. A fotót először a homokvárak lerombolásához társították, majd ő lett Success Kid, vagyis a Sikerkölyök.

Azóta a kép különféle hirdetésekben szerepelt, az Xbox képernyővédőkön is megjelent. A fiú ma már 14 éves.

Grumpy Cat internetes uralma 2012-ben kezdődött a Redditen, az emberek pedig imádták a morcos macskát.

Az eredeti nevén Tardar Sauce-ként ismert cica hatalmas rajongótáborra tett szert, de sajnos 2019-ben, hétévesen elpusztult.

“Bad Luck Brian” képét általában különféle szerencsétlen, kínos és tragikus események leírására használják.

Akkor vált mémmé, amikor Ian Davies feltöltötte Redditbe barátjának, Kyle Cravennek az évkönyvfényképét, Kyle szerint a fotózás előtt a pulcsi kidörzsölte az arcát, azért vált ennyire komikussá a pillanat.

Chloe 2013-ban lett ismert az interneten, miután egy videót tettek közzé, amely két nővért, Lilyt és Chloét örökíti meg, reagálva egy meglepetés útjára Disneylandbe.

Míg Lily az öröm könnyeiben tör ki, Chloe zavart arccal néz, mintha nem lenne teljesen biztos benne, mi történik. A kislány ma már tízéves.

A mém a BBC egy 2016-os mini-dokumentumsorozatából származik, amelyben a Kayode Ewumi színész által alakított karakter a fejére mutat és mosolyog, miután azt mondta, hogy egy nőt gyönyörűnek talál, mert jó agya van. Kayode Ewumi jelenleg 27 éves.

Az ebben az ikonikus mémben szereplő férfit Drew Scanlonnak hívják, a képet pedig egy GIF-ből vágták ki, ami egy élő közvetítésből készült, amelyet 2013-ban forgattak. Az amerikai újságíró 34 éves.

A mém 2013-ban vált népszerűvé, és a shiba inu fajtájú Kabosut ábrázolja, amelyet a tulajdonos személyes blogjára töltött fel.

A felvételen Kabosut egy kanapén ülve láthatjuk, miközben felhúzott szemöldökkel oldalra mered a kamera felé. A kutya most 15 éves.

Az ikonikus fotó még 2004-ben készült, amikor Dave Roth, Zoe apja lefotózta a tűzoltókat, akik két háztömbnyire az észak-karolinai Mebane-i otthonuktól oltották a tüzet. 2007 novemberében Dave elküldte a képet egy fotómagazin által rendezett versenybe, és megnyerte.

Ezt követően a fotó megjelent a magazinban, és az interneten is nagy népszerűségre tett szert.

A mém 2014-ben született, amikor a Reddit-felhasználó feltöltötte a” Megpróbálom benntartani a szellentést az osztályban egy csinos lány mellett” felirattal.

A képen Michael McGee szerepel, aki valójában egy barátja arckifejezését próbálta utánozni.