Home / News / Magyarok millióinak kedvence volt az iwiw, de mit is jelentett pontosan a neve? Elképesztően izgalmas dolgok derültek ki most

Magyarok millióinak kedvence volt az iwiw, de mit is jelentett pontosan a neve? Elképesztően izgalmas dolgok derültek ki most

Az iwiw elképesztő siker volt, több millió magyar fent volt rajta

Valószínűleg rengetegen emékeznek még az iwiw-re, a magyar közösségi oldalra, amely jóval megelőzte a Facebook-ot.

Milliók csüngtek rajta naponta, ikonikus logóját pedig még ma is több százezren azonnal fel tudják idézni, még álmukból felkeltve is.

A WMN még korábban készített egy hosszú interjút (most pedig ezt közölték újra), az iwiw-alapítóval, Várady Zsolttal, aki rendkívül érdekes dolgokról beszélt az interjú során.

Az iwiw-et amúgy 2002. április 14-én alapították.

Megtudhattuk például, hogy az iwiw-nek a csúcskorszakában 4,7 millió regisztrált felhasználója volt, ami egy elképesztően gigantikus szám.

Várady arról is beszélt, hogy szerinte miért pont ő volt az, aki megalapította ezt a közösségi oldalt, eredőként, indikátorként többek között a közeget, Budapestet jelölte meg, illetve azt a közösséget, amelyben akkoriban mozgott.

Várady arról is mesélt, hogy kezdődött minden, például egy ceruzával megrajzolt kapcsolati háló-térkép is komoly hatással volt rá.

De arról is beszélt, hogy mennyire voltak tudatában annak, hogy egy efféle közösségi oldal mekkora hatalommal és felelősséggel is járhat.

Az iwiw-et amúgy később, 2006-ban a Magyar Telekom vásárolta meg.

Ha szeretnél egy óriásit nosztalgiázni a régi szép időkről, akkor ezt az interjút IDE kattintva olvashatod el teljes egészében. Az iwiw neve pedig az angol “international who is who” (nemzetközi ki kicsoda) kifejezésből származik.