Home / News / Márki-Zay betartja, amit ígért: jobboldali pártot alapítana

Márki-Zay betartja, amit ígért: jobboldali pártot alapítana

Márki-Zay Péter úgy döntött, hogy Hódmezővásárhelyen marad polgármesterként, de arról nem tett le, hogy a jövőben részt vegyen az országos politikában.

Márki-Zay úgy döntött, hogy nem ül be a Parlamentba, hanem marad Hódmezővásárhely polgármestere, ezért felmerül a kérdés, hogy szakít-e az országos politikával.

A polgármester úgy látja, hogy ezen a szinten nyilván nem fog annyit foglalkozni az országos problémákkal, de nem tesz le a céljairól.

„Továbbra is fontosnak tartom, hogy létrejöjjön egy jobbközép szavazóknak elfogadható néppárt, amely az Európai Néppárt hazai partnereként két év múlva elindul az EP-választáson, és addig is teljes erővel szervezi az ellenállást, valamint kiáll a politikai okból meghurcolt ellenzékiek mellett.

Nem engedhetjük el azoknak a fiataloknak a kezét, akik az elmúlt hetekben annyi munkát tettek a rendszerváltásba“

– mondta.
Korábban már említette, hogy talán pártot alapítana, miután ő jobboldalinak vallja magát, azonban sem a Fidesz, sem a Jobbik, sem a Mi Hazánk nézeteivel nem tud azonosulni, sőt, úgy látni, több olyan polgár is van ebben az országban, aki hasonlóan látja a dolgokat, mint ő.

A Népszava kérdésére, miszerint „nem tett le a pártalapításról. Biztos abban, hogy óhatatlan szükség van egy új pártra?“, azt válaszolta, hogy be kell tartania, amit korábban megígért.

„Amit megígértem, azt be kell tartanom. A parlamenti politizálásra épülő ellenzéki modell összeomlott. Akkor mégis miről beszélünk?

Éppen most van itt az ideje, hogy egy jobboldaliak széles körében is elfogadható párttal erősödjön az ellenzék, ahol a korrupció vagy a szélsőségesség fel se merülhet.

A Fidesz a nem tolvaj jobboldaliak számára nyilván vállalhatatlan. Persze, a mai Magyarországon a vidéki kistelepülések és a legszegényebbek eléréséhez ennek a pártnak teljesen új szerepet kell találni.

Itt van velünk 120 Kossuth-kör, 27 ezer szavazatszámláló, több tízezer aktivista. Mostantól nem ellenzék, hanem ellenállás van“

– jelentette ki.